Здравейте!

В петък, 4-ти декември, направихме Hangout on Air на тема "Улавяне на Микро Моменти - Вашата Google Стратегия". В него не говорихме за техническа имплементация на дадени опции в AdWords,  а за стратегическия оглед, в който да ги използваме.

Гостуваха ни специалисти по AdWords Базил Макдади & Лукас Мачин. Базил развива пазара в близкия изток, а Лукас този във Франция.

Заедно с Николай Бонев и Калина Луканова, специалисти за българския пазар, те говориха за улавяне на микро моменти.

Лукас ни въведе в стандартния процес на покупка: от популярност на марката, през преценка, до покупка и лоялност. За всеки етап от тази фуния, Google има продукт, който да придвижи клиента към следващата фаза.

Естествено, има различни бизнеси и за всеки от тях е необходима различна стратегия. Затова, той конкретизира различни стратегии според предизвикателствата на клиента: За брандиране, повече продажби, пускане на нов продукт или разширение на пазарния дял. Лукас даде чудесен пример за прилагане на тези стратегии чрез френската компания за аудио техника Devialet (Ду-ви-а-ле) са дори Beyonce, Jay-Z & Will.I.Am! Неговата част започва на 3-тата минута и можете да гледате тук.

Ники сподели няколко важни факта взети от Consumer Barometer относно мобилните устройства. :
1. За разлика от телевизията, мобилните устройства се използват през целия ден.
2. Мобилните устройства се намират физически най-близо до нас

Базил говори още по конкретно за стратегията на микро ниво - за улавяне вниманието на клиента в най-важния момент. Той пояснява, че се фокусираме върху моменти, защото потенциалните клиенти имат всякакви устройства и задължение, които се конкурират за вниманието им. Следователно времевия прозорец когато можем да ги спечелим е много малък.

За да конкретизира концепцията за моменти, Базил използва наскоро създадената авиолиния Etihad. В контекста на компанията, той ни обясни стратегическите действия, които авиолинията е предприела, за да спечели микро моментите. От партньорства, през таргетиране на подобни аудитории, до ремаркетинг, Etihad присъстват във всеки момент, когато потенциалният клиент търси авиотранспорт. Частта на Базил можете да гледате тук.

Ако имате нужда от помощ със създаването на Вашата стратегия или с техническата й имплементация, не се колебайте да се свържете с нас.

Успех!

Споделете линка за YouTube събитието: https://www.youtube.com/watch?v=963UFSOQIYQ
и ни следете в Google+.

Кристиян Димитров & Екипът на Google AdWords България.