Независимо дали заявката е „хотели в околността“ или „хотели наблизо“, хората често търсят едни и същи неща по различен начин. Затова достигането до клиентите Ви в значимите моменти понякога може да е като подвижна мишена. Всъщност 15% от милиардите търсения с Google, извършвани всеки ден, никога не са били виждани преди.1 Ако добавите към това променящ се продуктов инвентар и съдържание, което е скрито дълбоко в уебсайта Ви, хората не винаги намират това, което търсят. Ето защо преди три години въведохме динамичните реклами при търсене (DSA).

Днес с радост обявяваме, че динамичните реклами при търсене са подобрени и изцяло преработени, като вече са налице за всички рекламодатели в целия свят.

Какво представляват динамичните реклами при търсене?

Динамичните реклами при търсене Ви помагат да достигате до клиентите си с точната информация в моментите, когато търсят – без да е необходимо да управлявате ключови думи. DSA индексират уебсайта Ви с помощта на технологиите на Google за органично обхождане на мрежата, за да се определи за кои търсения да се показват реклами. Ако търсенето е уместно за съдържанието на уебсайта Ви, Google автоматично ще създаде реклама, която да участва в търга. Заглавията и целевите страници за рекламите Ви се генерират въз основа на продуктите и услугите, които предлагате, и това, което хората търсят. Тези точно насочени реклами допълват и други кампании в AdWords, като носят стойност за уместните търсения, които не са обхванати от съществуващите ключови думи.

Показвайте реклами въз основа на уебсайта си

Вече има още по-мощен начин да достигате до клиентите си. Освен че обхождат и индексират уебсайта Ви, динамичните реклами при търсене вече организират съдържанието му в препоръчани категории за насочване на рекламите Ви. Препоръчаните категории са персонализирани за продуктите и услугите Ви, например „мебели“, като задействат реклами само за заявките за търсене, за които имате уместна целева страница. Всяка категория може също да бъде прецизирана, за да показва допълнителни, по-конкретни категории.

Може например да направите подробна разбивка в препоръчаната категория за „мебели“, за да рекламирате само „мебели за трапезария“ или „холна гарнитура“. Изберете толкова категории, колкото искате, или използвайте опцията да показвате реклами въз основа на целия си уебсайт.

Визуализации на рекламите и задълбочени препоръки

След като изберете категориите си, сме добавили нови инструменти, за да осигурим повече прозрачност за начина, по който ще се показват рекламите Ви. За всяка препоръчана категория вече ще виждате примери за заявките за търсене, към които ще насочвате, текстовите реклами, които ще се извеждат, и страниците, до които ще достигат клиентите Ви. За да Ви помогнем да стартирате кампанията си, за всяка препоръчана категория се изчислява и предложена цена на кликване. Тези предложения се основават на ефективността на съществуващите Ви ключови думи, които са насочени към подобни заявки за търсене.

Много клиенти виждат бърз успех в тези подобрения в динамичните реклами при търсене.

Hayneedle.com, един от най-големите онлайн търговци на дребно в страната, помогна в бета теста на динамичните реклами при търсене. Той използва новите препоръчани категории, за да постигне нарастващо увеличение от 5% на подходящия трафик от търсене към уебсайта си.

Vueling Airlines постигнаха намаление с 20% на CPA и увеличение с 10% на кликванията, довели до реализация, след като използваха новите препоръчани категории. Тези категории им дадоха възможност да задават оферти по-ефективно, което доведе до подобряване на ефективността на кампаниите.

Огромен обхват с невероятна лекота

Динамичните реклами при търсене са по-мощни от всякога, а настройването на първата Ви кампания отнема по-малко от 10 минути. Подобреният работен процес Ви насочва при създаването на кампания, което включва по-интуитивен начин да осигурите рекламни шаблони, уместни за насочванията на динамичните Ви реклами.

Можете да научите повече за динамичните реклами при търсене в нашия Помощен център.

Публикувано от Джен Хуанг (Jen Huang), старши продуктов мениджър, AdWords

1 Вътрешни данни на Google