През февруари обявихме въвеждането на надстроените URL адреси – по-бърз и по-лесен начин за управление на URL адресите в AdWords. С надстроените URL адреси ще можете да управлявате целевата си страница и информацията за проследяването поотделно с помощта на новите полета за краен URL адрес и шаблон за проследяване. Гледайте този видеоклип, за да научите повече за предимствата на надстроените URL адреси.

От 1 юли всички рекламодатели трябва да започнат да използват надстроените URL адреси вместо целевите. Ако вече сте актуализирали URL адресите си до надстроени, значи сте готови и не е необходимо да предприемате по-нататъшни действия. Ако все още не сте извършили надстройването, прочетете по-нататък, за да разберете какво ще стане с рекламите* и URL адресите Ви след 1 юли 2015 г. и какви са възможностите Ви за надстройване.
Какво ще стане след 1 юли 2015 г.
Моля, подгответе се за следните промени, които ще настъпят от 1 юли 2015 г.:
  1. Целевите URL адреси няма да могат да се редактират или създават. Всички нови URL адреси трябва да бъдат създавани с помощта на новите полета за надстроени URL адреси.
  2. Целевите URL адреси автоматично ще бъдат преместени в новото поле за краен URL адрес. Това се отнася за всички рекламни групи в профила Ви, които не съдържат URL адреси за пренасочване между кръстосани домейни**. В профила си в AdWords ще получите сигнал, който Ви информира за оставащите рекламни групи, които не са били надстроени. 
  3. Всички реклами с целеви URL адреси, които не са актуализирани до надстроени URL адреси, ще спрат да се показват след няколко месеца. Ще Ви уведомим 30 дни преди това по имейл и със сигнал в профила Ви.
Често задавани въпроси
Вижте по-долу отговорите на най-често задаваните въпроси във връзка с надстройването.

Въпрос: Налага ли се да извърша надстройване, ако не използвам проследяването на URL адреси или ако използвам само автоматичното маркиране
Отговор: Не, можете да изчакате автоматичното надстройване, което започва от 1 юли. Системата ни автоматично ще премести целевите Ви URL адреси в новите полета за краен URL адрес, а графите в отчетите Ви ще се актуализират, за да отразят тези промени. По време на автоматичното надстройване статистическите данни за ефективността на рекламите Ви няма да бъдат зададени отново и няма да е необходимо рекламите Ви да преминават повторно през преглед във връзка с правилата.

Въпрос: Кои видове URL адреси няма да бъдат надстроени автоматично и в крайна сметка няма да спрат да се показват?
Отговор: URL адресите, попадащи в тази категория, включват тези, които съдържат следното: пренасочвания между кръстосани домейни, параметъра „{copy}“ на ValueTrack, проследяващи параметри, използващи „{}“, които не са параметри на ValueTrack на AdWords или домейн, различен от този, използван в показвания URL адрес на рекламата Ви. Моля, надстройте ръчно тези URL адреси преди 1 юли.

Въпрос: Как да надстроя URL адресите на кръстосаните си домейни?
Отговор: За тези URL адреси използвайте основния или разширения начин с помощ от нашето ръководство за надстройване. Не забравяйте да надстроите както поставените на пауза, така и активните си URL адреси. Моля, работете с доставчика си на инструменти трета страна, ако се нуждаете от помощ.

Въпрос: Ще бъдат ли зададени повторно статистическите данни за рекламите ми по време на надстройването?
Отговор: За да запазите статистическите данни за рекламите си, използвайте автоматизирания или основния начин на надстройване или изчакайте системата ни да надстрои автоматично URL адресите Ви. Статистическите данни за ефективността Ви ще бъдат запазени и няма да е необходимо рекламите Ви да преминават проверка във връзка с правилата.

Ако нямате нищо против статистическите данни за рекламите Ви да бъдат зададени отново, като се възползвате напълно от предимствата на надстроените URL адреси, използвайте разширения начин на надстройване. Това ще Ви позволи да използвате новите шаблони за проследяване и параметрите на ValueTrack. Всички промени, извършени след това надстройване, няма да предизвикат повторно задаване на статистическите Ви данни.

Искаме да Ви напомним, че все още имате достъп до всички статистически данни за ефективността за минали периоди за премахнатите реклами чрез отчетите си в AdWords.

Въпрос: Използвам динамичното проследяване в URL адресите си – какво трябва да направя?
Отговор: Ще трябва ръчно да надстроите URL адресите си преди 1 юли, като използвате основния начин на надстройване. Научете повече

За дoпълнителни подробности, моля, вижте често задаваните въпроси в ръководството ни за надстройване.

Помощ за надстройването

Знаем, че това надстройване изисква работа от Ваша страна и сме на разположение да Ви помогнем. Ето някои ресурси, които могат да Ви помогнат да изберете най-добрия начин на надстройване и да Ви напътстват в този процес.
Пожелаваме Ви да продължите да използвате с успех AdWords. Можете да се свързвате с нас по всяко време за помощ във връзка с надстройването.

Публикувано от Лио Сей (Leo Sei), продуктов мениджър, Google AdWords

*Навсякъде, където се споменават „реклами“, имаме предвид и URL адреси, използвани в ключови думи, връзки към сайта, автоматични насочвания и други опции за насочване, които са налице за мрежата за търсене, дисплейната мрежа и Пазаруване.
**Целевите URL адреси, използващи пренасочвания на кръстосани домейни (т.е. URL адресите Ви, пренасочващи към сайт, различен от домейна Ви) не отговарят на условията за автоматично надстройване. Трябва ръчно да надстроите URL адресите си с помощ от ръководството за надстройване.