Дългият път към дома с помощта на Google Earth 
Тази невероятна истинска история игнорира десетилетия мили и континенти . Ако я нямаше надеждата , решителността и технологиите, Saroo щеше да остане завинаги загубен.


Влакът, с който Saroo се е изгубил, тръгва от Berhanpur , Индия, и Saroo се озовава на 1500 км разстояние от дома, в Калкута . В продължение на седмици , той оцелява по улиците . В крайна сметка той е взет в сиропиталище , където е приет от Brierleys , австралийски семейството . Той се мести от другата страна на океана в град Хобарт, Тасмания . На шест години , Saroo има ново семейство , дом, страната и име. Въпреки че Saroo Munshi Khan не може да намери дома си, той никога не се отказа да търси .

През 2011 г. , използвайки неясните си спомени и Google Earth , Saroo идентифицира родния си град . Използвайки функцията 'ruler' в Google Earth , той начертава радиуса като прави предположение за това до къде е пътувал с влака . След безброй часове разглеждайки тази местност със Google Earth View опцията на Google Earth , той се натъква на необичайна забележителност на земята, която го довежда до следващата следа, помогайки му да отключи спомени от детсвтото си, когато е бил на пет. В крайна сметка той забелязва един квартал , улица и покрив, които му се струват познати.

През 2012 г. Saroo предприема пътуване от Австралия обратно към Khandwa, Индия. След като пристига, той споделя историята си с местните жители, които му помагат да намери пътя обратно към дома, към майка си и оцелелите си брат и сестра. Двадесет и шест години, след като случайно напуска дома, той най-накрая намира пътя си обратно.