По-бързо и лесно извършване на мащабни промени в AdWords 

Някога налагало ли Ви се е да коригирате офертите си в AdWords с 5% за няколко хиляди ключови думи? Или да е трябвало да намерите и заместите част от рекламния си текст в няколкостотин реклами? Да сте сменили уеб адреса си и да е необходимо да актуализирате всичките си показвани и целеви URL адреси в профила си?

Обичаме да правим програмата AdWords по-бърза, лесна и красива. Затова, с истинско вълнение, Ви представяме новите функции за групово редактиране в интерфейса на AdWords. С тях ще можете по-бързо и лесно да правите мащабни промени в целия си профил.

Първоначално изпробване
Първоначално ще предложим тези функции за групово редактиране на ограничен брой профили в AdWords, за да съберем отзивите Ви и да се уверим, че всичко работи според очакванията. Надяваме се функциите да станат налични за всички през идните седмици.

Изпълнявайте повече задачи бързо и лесно
Следва обобщена информация за видовете промени, които ще можете да правите:

Ключови думи

търсене и заместване на текст в URL адреса на ключова дума или в целевия URL адрес;
добавяне на текст към URL адреса на ключова дума или към целевия URL адрес;
задаване на нови оферти, включително увеличаването им до CPC за първа страница или за горе в страницата;
увеличаване или намаляване на оферти;
 промяна на типовете на съвпадението на ключови думи;
добавяне/премахване на етикети.
Реклами

търсене и заместване на текст в рекламата или URL адреса;
добавяне на текст към рекламата или URL адреса;
промяна на изписването с главни букви в текста;
добавяне/премахване на етикети.
Рекламни групи
 
увеличаване или намаляване на оферти;
задаване на нови оферти;
добавяне/премахване на етикети.
Кампании

увеличаване или намаляване на бюджети;
задаване на нови бюджети;
добавяне/премахване на етикети.

Ще можете да визуализирате промените, преди да ги приложите, а ако правите много промени, те ще се осъществяват на заден план. Това означава, че можете да напуснете страницата и да правите други неща в профила си (или дори напълно да излезете от него!), докато груповите промени са в процес на изпълнение. Лента за хода на извършването на промените Ви уведомява колко остава до приключването на процеса. След това можете и да ги прегледате.

Без усложнения
След като тези нови функции за редактиране станат налични в AdWords, може да видите и няколко промени в бутоните и менютата, чиято цел е да се намали онова, което е излишно, и да не се създават усложнения за новите потребители.

Бутонът „Редактиране“ ще се преобразува в падащо меню със същото име. Ще оттеглим и изгледа „Редактиране в таблица“, тъй като способностите му за редактиране на множество елементи ще бъдат заместени с много по-мощни. А когато правите промяна в отделен елемент на кампания, вече можете само да кликнете върху него, за да влезете в режим на редактиране.

Още подробности и отзиви
С въвеждането на тези нови функции за редактиране ще актуализираме статиите в Помощния център на AdWords, включително определението за групови редакции в терминологичния речник на програмата.
Моля, споделете с нас коментарите си относно новите функции за групово редактиране, ако ги използвате в следващите няколко седмици. Отзивите Ви ни помагат още повече да подобрим AdWords.

Прашант Бахети (Prashant Baheti), продуктов мениджър за AdWords

Публикувано от Екипа на Google AdWords - България