Новини от Google (Брой 3)

През август започнахме да ви представяме преглед на статии от глобалните блогове на Google. Надяваме се, че така можем да ви държим в течение на новостите около продуктите и услугите, които Google може да предложи на фирмата ви освен AdWords. Днес искаме да ви представим интересни публикации от месец септември.


+Google Street View

Снимки от Чили и Хърватска вече налични в Google Карти | Google Lat-Long Blog, 2012.09.26

За да направим Google Карти по-изчерпателни и достъпни за повече хора по света, днес стартираме Google Street View в Чили и Хърватска. Надяваме се, че графичните изображения от тези страни, които стават достъпни посредством Google Street View, ще бъдат полезни, както за местните жители, за да опознаят по-добре своите градове, така и за туристите, когато плануват пътуванията си в тези страни.

+Google Play

Google Play с 25 милиона изтегляния | Official Android Blog, 2012.09.26
Независимо дали търсите упътвания, проверявате имейл или просто споделяте снимка с приятел, мобилните приложения са неразделна част от нашето ежедневие. Ако използвате Android, всичко започва с Google Play, който включва 675,000 приложения и игри. Разполагате с богат избор.

+Google AdWords

Представяме наръчника Google Display Network Playbook за маркетинг експерти | Inside AdWords, 2012.09.26

Не минава и ден, в който да не сме онлайн - в действителност, средният американец прекарва 2 месеца в година онлайн (emarketer, 2011 г.). Това е времето, прекарано на работното място, в движение с мобилни телефони, както и на дивана с таблетки. С този широк спектър от устройства, как да достигнете до своята аудиторията от потребители и да постигнете рекламните си цели - с желания от вас мащаб и ефективност? Дисплейната мрежа на Google разполага с обхвата и технологията, за да намерите клиентите си в точното време и на най-подходящия сайт - без значение устройството или канал. Но пускането на кампании и оптимизира нето им, за да достигнете до тази фрагментирана аудитория може да бъде истинско предизвикателство - затова решихме да ви запознаем с набор от инструменти -- The Google Display Network Playbook for Performance Marketers.

+Google Анализ

Филтриране на електронна търговия и персонализирани променливи | Google Analytics Blog, 2012.09.20
Винаги търсим начини, за да може по-добре да анализирате данните си в Google Анализ и данните от електронната търговия са едни от данните особено важни за много потребители. По тази причина актуализираме проследяващия код, което ще доведе до подобрения във филтрирането и персонализираните променливи за сайтовете с електронна търговия. Тези промени ще ви позволят по-добре да филтрирате, сегментирате и групирате приходите, генерирани от трафика към вашия сайт.

+Мобилни реклами

Оптимизираните за мобилни устройства сайтове превръщат посетителите в клиенти | Google Mobile Ads Blog, 2012.09.25
Потребителите очакват да намерят информацията, която търсят, когато имат нуждат от нея, особено когато са в движение. Това в голяма степен важи за случаите, когато те търсят в мрежата от мобилните си устройства. Опитахме се да анализираме техните реакции и очаквания към практическата им работа с мобилни сайтове. Около 61% от посетителите биха напуснали сайта, ако не намерят това, което търсят, веднага. 67% от потребителите са по-склонни да направят покупка от мобилната версия на сайта, така че ако нямате такава, пропускате продажби. В крайна сметка: ако нямате мобилна версия на сайта, ще стимулирате клиентите си да потърсят сайтовете на конкурентите ви.

Малък екран, големи възможности | Google Mobile Ads Blog, 2012.09.21
Наскоро стартирахме Creative Sandbox Gallery, колекция от кампании, която променя представата за границите на креативността и технологията в дигиталните платформи, а мобилните платформи се утвърждават като творческа платформа с много възможности.

+Google News

Google News turns 10 | Official Google Blog, 2012.09.22
Подтикнати от интереса към новините след атентатите от 11 септември, ние инвестирахме в технологии, за да помогне на хората да търсят преглеждат новини, свързани с тях. Google News внесе нов елемент в агрегирането на новини чрез събиране на новините в реално време, групиране на статии по тема и подреждането им на база редакционните становищата на издатели по света. Свързването към разнообразен набор от източници за всяка отделна статия дава възможност на читателите за лесен достъп до различни гледни точки и версии на съдържанието. Така хората могат да чуят аргументите на двете страни относно проблема и да получат по-балансирана перспектива.