Искате ли да научите какви нови продукти и услуги Google може да предложи на фирмата ви освен AdWords? Ето избрани статии от глобалните блогове на Google. Предлага ме ви кратко обобщение на всяка статия и линк към блога на английски език.

+Мобилен интернетВсе повече от Вашите конкуренти Go Mo, правят сайтовете си съвместими с мобилни устройства и това трябва да бъде приоритет и за вашата фирма. Само в последните две години, трафикът от мобилни търсения се е увеличил пет пъти. Когато потребителите търсят фирмата Ви от мобилните си телефони, предизвикателството за Вас е да им предложите удобен и функционален дизайн, подходяш за малък екран.

Мобилния интернет предлага интересни възможности за измерване на успеваемостта на маркетингови кампании. Все пак е сложно да се установи точна връзка между действията, които потребителите извършват с мобилните си устройства, и резултатите за бизнеса на рекламодателите. Все повече рекламодатели търсят нови начини за измерване на ефективността на кампаниите си, насочени към мобилни устройства. Предлагаме ви разговор по темата с Кери Смит, директор на отдел “Мобилна Реклама” в iProspect, една от водещите агенции за дигитален маркетинг в света.

+Apps Developers

Екипът на Balsamiq: ”Ние вярваме, че инстументите трябва да се адаптират към начина, по който хората работят, а не обратното. Затова, когато Google Drive излезе, ние веднага решихме да го интегрираме с Mockups. Ето как осъществихме това."+Централа за уебмастъри

В контекста на уеб програмирането, терминът “семантика” се отнася за семантично маркиране (semantic markup), т.е. маркиране, използвано с цел да се предаде определено значение. Досега уеб дизайнерите не можеха винаги да са сигурни кой HTML елемент да използват за определен функционален елемент в HTML страницата си. Какви елементи предлага HTML и какво е тяхното значение, може да се провери в HTML спецификациите.

+Chrome 

Всеки ден с помощта на приложения за видео чат милиони хора по света могат да видят лицата и да чуят гласовете на свои близки, отдалечени на хиляди километри. Тези услуги донесоха революционни промени в работата, забавленията и общуването ни с приятели. 
В последната бета версия на Chrome, можеш да дадеш достъп на уеб приложения до камерата и микрофона си в самия браузър без помощта на плъгини. Това е възможно благодарение на getUserMedia API, което е първата стъпка към WebRTC, нов стандарт за общуване в реално време, разработен с цел да се увеличи качеството на видео и аудио връзките в интернет.