Миналата седмица Ви предложихме първия преглед на статии от глобалните блогове на Google. Надяваме се, че това Ви дава възможност да научите какви нови продукти и услуги Google може да предложи на фирмата ви освен AdWords

Ето изборът ни за тази седмица. Предлага ме Ви кратко обобщение на всяка статия и линк към блога на английски език.

+Google Анализ

Крачка напред за Google Анализ - спираме поддръжката на старата версия | Google Analytics Blog, 17 юли 2012
След като поддържахме и старата, и новата версия на Google Анализ в продължение на една година, сега правим окончателен преход към новата. Това означава, че премахваме линка към старата версия, който досега се намираше отдолу на страниците на Google Анализ.

+Мобилен интернет

Мобилното приложение Fishing Joy на китайската компания Chukong е на първо място в iTunes в 33 страни с помощта на AdMob | Google Mobile Ads Blog, 18 юли 2012
Играта за смартфони "Fishing Joy" бързо се превръща в огромен успех за китайската софтуерна компания Chukong Co., Inc. В първите три месеца след като излезе играта е свалена повече от 80 million пъти и е натрупала приходи над 5 мил. юана. Този успех се дължи до голяма степен на услугите на AdMob, които не само популяризират играта, но и донасят приходи от реклама за приложението.

За вашите мобилни клиенти | Google Small Business, 16 юли 2012
Потребителите днес често са в движение, което ги кара да търсят продукти и услуги с мобилните си телефони. Повече от половината търсения със смартфон водят до покупка в магазина, онлайн или по телефона. Ето някои идеи как да изградите страница, подходяща за смартфони.

+Приложения

Google Apps for Business помагат на всички магазини за сладолед | Google Enterprise Blog, 16 юли 2012
Дори магазините за сладолед имат нужда от технологии. Google Apps for Business е продуктът, който им помага да организират работата си и да се свържат с клиентите си.

+За програмисти

Пригответе приложенията си за Jelly Bean и Nexus 7 | Android Developers Blog, 18 юли 2012
С удоволствие обяваваме, че вече можете да свалите пълната версия на новия софтуерен пакет за разработчици (SDK) на Android 4.1 през Вашия SDK Manager. Вече можете да разработвате и публикувате приложения с новия програмно-приложния интерфейс (API) на Jelly Bean.

Zoho Office + Google Drive | Google Apps Developer Blog, 2012.07.18
Zoho е серия от онлайн приложения, подходящи за малки и средни предприятия. Включват над 25 продукта - от традиционни бизнес програми до приложения за организиране на връзките с клиентите (CRM), управление на проекти, фактуриране и т.н. Наскоро интегрирахме Zoho Office с Google Drive.