Инженерите в AdWords постоянно работят, за да направят рекламите по-подходящи и полезни. Работим също за осигуряването на повече прозрачност за потребителите и избор какви реклами виждат. Тези усилия ни помагат да поддържаме потребителското доверие, което е в основата на ефективността на AdWords.

От тази седмица започнахме да поставяме връзка „Защо тази реклама“ до рекламите в резултатите от търсенето с Google и в Gmail.


Когато потребителите кликнат върху връзката, тя се разгъва и дава подробности защо всяка от рекламите е била изведена.


Потребителите също така имат достъп до мениджъра на предпочитанията за реклами в мрежата за търсене и Gmail.


Тук те могат да блокират реклами от конкретни рекламодатели или да се откажат от персонализирани реклами. Тъй като можем да показваме по-малко и по-подходящи реклами на потребителите, когато са се включили да виждат персонализирани реклами, предоставяме също статистически данни и обяснение във видеоклип, които да им помогнат да вземат информирано решение.

Като рекламодател може би се питате какво въздействие е възможно да имат тези промени върху ефективността ви в AdWords. Не забравяйте, че потребителите, които решат да блокират рекламите ви, вероятно не биха кликнали върху тях и не биха осъществили реализация, ако ги видят. А когато се откажат от персонализирани реклами в страниците с резултати от търсенето и в Gmail, рекламите ви пак може да им се показват. Само че насочването няма да бъде толкова точно в сравнение с рекламите, виждани от потребителите, които са се включили за персонализирани реклами.

Можете да научите повече за новия мениджър на предпочитанията за реклами в мрежата за търсене и Gmail в Помощния център на Google Търсене в мрежата.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords