Само преди няколко месеца беше стартиран Google+ и вече има над 40 милиона потребители. За това време бяха обявени над 100 различни функции, но липсваше бизнес частта.

Сега искаме да ви представим Google+ Your Business, правилните инструменти, които ще ви помогнат да сте по-близо до вашите клиенти. В основата са Google+ Pages, идентичността на вашия бизнес в Google+.Google+ Pages: Разговаряйте с точните хора
За да бъде бизнесът ви в Google+, първо трябва да създадете Google+ Page. На тази страницата можете да публикувате новини за продуктите или услугите ви, да изпращате персонализирани послания към групи хора, да разговаряте с клиентите си и да видите колко хора са отбелязали това с +1. Ето някои от функциите на Google+ Pages, които ще ви помогнат във взаимоотношенията с вашите клиенти.


Hangouts
Hangout е видео чат в реално време, които ви позволява да разговаряте лице в лице с вашите клиенти само с едно кликване.


Кръгове
Кръговете ви позволяват да разделите клиентите си в отделни по-малки аудитории с общи интереси. По-този начин можете лесно да изпращате специфични съобщения релевантни за тази аудитория (например % отстъпка при втора покупка).


+1 бутон
Бутонът +1 позволява на потребителите да препоръчат на своите приятели вашия сайт в резултатите от търсене в Google, вашата реклама, а сега и вашата Google+ страница.

За да улесните потребителите при намирането и споделянето на вашата страница, можете да добавите два бутона към сайта си като посетите инструмента за конфигуриране на Google+.


Google+ icon е малка икона, която директно води към вашата страница.
През следващите дни ще добавим и Google+ badge, който ще позволява на хората да добавят страницата ви към техните кръгове, без да се налага да напускат сайта ви.


Придайте повече стойност на вашите препоръки с +1, като подобрите представянето на вашите реклами

Скоро ще бъде възможно да свържете вашата Google+ страница към AdWords кампаниите ви, за да може всичките ви отбелязвания с +1 - от вашата Google+ страница , вашия сайт, реклами до резултати от търсене в Google да бъдат свързани и да показват общ резултат.

Потребителите ще виждат препоръките, които вашият бизнес е получил, независимо дали те виждат реклама или резултат от търсене, т.е. вашите препоръки с +1 ще достигнат не само 40-те милиона потребители на Google+, но и до всички хора, които търсят в Google всеки ден. Скоро ще можете да свържете вашата Google+ страница към AdWords кампаниите си, като следвате инструкциите в помощния център на AdWords.Свързване на Google+ с останалата част от Google


Крайната цел на Google+ е да изтъкне идентичността на вашия бизнес и да я сподели и в останалите продукти на Google. От днес, за определена група от сайтове се стартира нова функция, наречена Direct Connect - лесен начин клиентите да намират страницата ви в Google+ в резултатите от търсене. За тези страници, когато потребителите търсят името на даден бизнес със символа + отпред, Direct Connect ще ги отведе директно на страницата му. Например потърсете в Google "+YouTube". Потребителите ще могат да добавят автоматично страниците, които намират чрез Direct Connect към техните кръгове. Direct Connect няма да работи за всички.Това е само началото
Искаме да ви помогнем да добавите бизнеса си възможно най-скоро в Google+, за това от днес това е достъпно за всеки. Създайте Google+ страница, отнема няколко минути. За да започнете е необходимо да имате личен Google+ профил (ако нямате Google профил, отнема само няколко минути да си създадете). Ето и някои от първите фирми, които създадоха техните Google+ страници.


За да научите повече за това как Google+ е приложим за вашия бизнес, посетете страницата Google+ Your Business site (добавете я към кръговете си, за да бъдете информирани). Ако имате идеи как можем да подобрим Google+ за вашия бизнес, ние ще се радваме да ги чуем.

Автор Dennis Troper, Product Management Director, Google+ Pages

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords