Искаме да ви уведомим, че от скоро насочването към таблети вече е налице за всички рекламодатели. Това е нова опция за насочване на кампании в AdWords, която позволява на рекламодателите по-прецизно да контролират насочването към таблети и ефективно да достигнат растящия брой техни потребители.

Можете да намерите новата опция за насочване на име „Таблети с пълнофункционални браузъри“ в секцията „Мрежи и устройства“ в раздела „Настройки“ в профила си в AdWords. И досега можехте да насочвате конкретно към устройства Apple iPad от „Мобилни устройства“, но новата опция отделя таблетите в собствена категория устройства и Ви позволява да насочвате рекламите си към всички такива. Освен това тя осигурява по-фин контрол, тъй като можете да избирате и конкретни операционни системи. Ако например искате рекламите Ви да се показват само на Apple iPad, ще изберете „Таблети с пълнофункционални браузъри“ като настройка за насочване по устройство и след това – „iOS“ като операционна система. Първоначално насочването към таблети е налице само за устройства на Apple, но ще разширим показването на реклами към други конкретни устройства в близко бъдеще.


С това пускане рекламите ви автоматично ще започнат да се показват на таблетни устройства и няма да се налага да предприемате нищо допълнително. Ако кампаниите ви са били насочени конкретно към устройства Apple iPad, може да забележите увеличение на импресиите и разходите, когато включим още таблети в опциите си за показване на реклами. Ако не искате рекламите ви да се показват на таблети, можете да коригирате настройките си за насочване към тях, като изпълните следните поетапни указания.

През следващите две години се очаква да се продадат над 165 милиона таблета, затова вярваме, че значителният ръст на възприемането и използването им ще даде значителни възможности на специалистите по маркетинг да изградят по-сериозни и уместни връзка с потребителите. Надяваме се тази нова опция за насочване към таблети да ви помогне да се възползвате от тази възможност.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords