Като част от постоянните ни усилия да подобрим инструментите за управление на профили за агенции и големи рекламодатели въведохме профили с незадължителни данни за вход. Това е нова функция, която опростява създаването на профили в Моят клиентски център (МКЦ), позволявайки там да се създаде нов профил в AdWords без потребителско име или парола.

Предимството на този тип профили е, че така агенциите и клиентите могат да създават нови профили в AdWords в МКЦ, без да се налага да правят имейл адреси и пароли специално за тях.

Следват някои често задавани въпроси, които ще ви помогнат да се възползвате от тази функция:

1. Как да създам профил с незадължителни данни за вход в AdWords?
Когато кликнете върху бутона „Създаване на профил“ в своя МКЦ, попълнете трите задължителни полета: име на профила, часова зона и валута. Също така ще видите връзка с възможност за свиване „Покана към друг потребител (по избор)“, която осигурява опция да поканите потребител в профила. Дори и да решите да не го правите, когато кликнете върху „Запазване“, ще имате нов активен профил.

2. А ако искам профил да има данни за вход?
Можете или да поканите някого чрез „Покана към друг потребител (по избор)“ по време на създаването на профила, или да изпълните обичайната процедура за покана на потребител в профил в AdWords: отворете раздела „Моят профил“, кликнете върху „Достъп до профила“ и след това – върху „Покана към други потребители“.

3. Къде отиват известията за профилите с незадължителни данни за вход?

Известията за най-важните сигнали за профила (като например известия за таксуване или имейли за нарушения на правилата) ще се изпращат до имейл адреса, свързан с МКЦ. За останалите сигнали се уверете, че сте се включили за известия на страницата „Моите настройки за клиенти“ на ниво МКЦ. Също така можете да се включите за „Предложения за ефективност“ и „Бюлетини“ специално за профила с незадължителни данни за вход. Известията от този тип ще се изпращат до имейл адреса, свързан с МКЦ.

Допълнителни често задавани въпроси за създаването на профили с незадължителни данни за вход можете да намерите в секцията за МКЦ в Помощния център на AdWords.

За още ресурси за Моят клиентски център и други инструменти за ефективно мащабно управление на големи профили посетете Помощния център на AdWords.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords