Въпреки, че видимият URL адрес на уебсайта се показва на последния ред в рекламата, в много от случаите той е решаващ фактор дали потребителят ще кликне на рекламата или не.

Ето защо, тази седмица започнахме автоматично да показваме видимия URL адрес в заглавието на рекламата за определени, добре представящи се реклами. Така представянето на марката ви ще бъде по видимо, а вие можете да използвате заглавието на рекламата, за да споделите друга важна информация. Също така, за потребителите ще бъде по-ясно на коя страница ше бъдат отведени, когато кликнат на рекламата.

Преди
След
Когато се показва в заглавието, URL адресът ще бъде отделен от текста с вертикална черта и ще съдържа само домейна, без www префикс или поддомейн. В края на рекламата, URL адресът ще продължи да се показва нормално. Ако заглавието на рекламата ви вече съдържа URL адреса ви, ние няма да го покажем втори път.

И накрая, ако един от описателните ви редове вече се показва в заглавието на рекламата ви, URL адресът ви също може да се покаже, ако общият брой символи на този ред е по-малък или равен на 68.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords