Миналата седмица пуснахме версия 9.0 на AdWords Редактор с редица нови опции, разработени да ви помогнат по-ефективно да внасяте промени в профилите, както и мащабно да управлявате новите функции за реклами, като рекламни връзки към сайта и насочване към мобилни устройства от висок клас. По-долу сме откроили основните промени. Още подробности можете да намерите в AdWords Редактор 9.0 – бележки по версията.

Основни нововъведения във версия 9.0 на AdWords Редактор:
  • Приспособимо управление на рекламни връзки към сайта
Версия 9.0 предоставя пълна поддръжка за рекламните връзки към сайта, включително за изтегляне от или качване в профила Ви, редактиране, проверка на промени, импортиране и експортиране на връзките към сайта.
  • Подобрени инструменти за добавяне/актуализиране на няколко елемента и за импортиране на CSV файлове
Когато въвеждате нови данни с помощта на инструмента за добавяне/актуализиране на няколко елемента, вече можете да го правите при произволен ред на графите, да задавате подходящи заглавки за всяка от тях, да избирате опцията за запомняне на реда на графите за следващото ви импортиране и да одобрявате или анулирате промените в профила с едно кликване. Освен това импортирането на CSV файлове вече включва опцията за поставяне на текст, а също и за импортиране от файл.
  • Задаване на опции за насочване към мобилни устройства от висок клас
AdWords Редактор вече поддържа възможността за задаване на насочване на кампаниите към мобилни устройства от висок клас (включително Android, iPhone, iPad и Palm) и оператори от настройките на кампанията.
  • По-добро управление на няколко профила и моят клиентски център
За да ви помогне за по-доброто управление на няколко профила, AdWords Редактор вече предлага сортиране и търсене на профили, избиране и премахване на няколко профила и ново падащо меню над дървовидната структура на профила в програмата, показващо профилите, до които наскоро е осъществен достъп, така че да можете бързо да превключите към някой от тях.

Освен това при добавянето на профил в моят клиентски център в диалоговия прозорец „Добавяне на нов профил от AdWords“ можете да търсите в списъка на наличните дъщерни профили, да показвате допълнителни графи и да го премествате нагоре към друго ниво в йерархията на профилите в моят клиентски център.
  • По-лесно намиране на и извършване на групови промени в отрицателни ключови думи, разположения или аудитории
За да улесним откриването и управлението на отрицателни ключови думи, разположения или аудитории в профила ви, променихме начина, по който се показват отрицанията в AdWords Редактор. Разделът „Отрицания“ бе премахнат и вместо това можете да превключвате между показването на отрицателни и положителни ключови думи, разположения или аудитории, като кликвате върху превключвателя за положителни или отрицателни такива в съответния раздел на всеки елемент.
Бутонът Избиране на дублирания е налице за отрицателни ключови думи, когато използвате изгледа за дублирани ключови думи.

При следващото влизане в профила си в AdWords Редактор ще бъдете подканени да надстроите до новата версия. Можете да изтеглите версия 9.0 и от уебсайта на AdWords Редактор. След като инсталирате новата версия на AdWords Редактор, ще се наложи да изтеглите профилите си отново. За да запазите коментарите и непубликуваните си промени, изберете опцията Създаване на резервно копие и след това надстройване при подканата за автоматично надстройване и запазете файла с резервното копие на компютъра си. След това изтеглете отново профила си и импортирайте файла с резервното копие в AdWords Редактор.

За повече информация прегледайте бележките по версията и посетете Помощния център на AdWords Редактор.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords