Днес пуснахме нова функция в Google Търсене на партньори, която позволява на рекламодателите, търсещи сертифицирани партньори за управлението на профили, директно да започнат процес на свързване с тях, като попълнят формуляр от възможен клиент, а на сертифицираните партньори – лесно да преглеждат и отговарят на входящи запитвания. Извършваме тази промяна в отговор на отзиви от рекламодатели и сертифицирани партньори, които искат да бъдат внесени подобрения в процеса на управление на възможните клиенти и в процедурата за заявка от клиенти със запитвания. Когато услугата Google Търсене на партньори бе пусната за първи път през април 2009 г., при намиране на обява на партньор и при желание за свързване с фирмата трябваше да отидете директно на сайта й, за да намерите координатите за връзка. Сега, за да направим процеса на управление на възможните клиенти по-ефикасен, добавихме бутона „Свържете се с нас“ в страницата на потребителския профил на фирмата, който Ви дава възможност да преглеждате и да се свързвате директно със сертифицирани партньори чрез Търсене на партньори:

Ще получите автоматично имейл с потвърждение, че запитването e изпратено, а вероятните партньори ще получат сигнал по имейл, че е налице нов възможен клиент за преглед. След това те могат да прегледат възможните клиенти в новата функция за управлението им в страницата си в Програмата за сертифициране по Google AdWords и оттам да решат дали да се свържат с него. Ако партньорът реши да не работи с фирмата ви, ще получите известие по имейл. В такъв случай ви съветваме да се свържете с други партньори. За да увеличите вероятността за намиране на подходящ партньор за бизнеса си, препоръчваме ви да попълните приблизителния си бюджет.
За повече информация за тези и други функции на програмата на Google за сертифициране и машината за търсене на партньори, моля, посетете Помощния център на програмата.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords