В шеста част на нашата поредица за начинаещи или рекламодатели, които се нуждаят само от известно преговаряне на основните положения в AdWords, ще обсъдим колко е важно да имате добра структура на профила.

Както вероятно знаете, профилът ви в AdWords се състои от три нива: профил, кампания и рекламна група. По-долу ще намерите практически правила, които може да е добре да вземете под внимание, когато структурирате профила си.
  • Структурирайте профила си в AdWords според уебсайта или съответно уебсайтовете си и продуктите или услугите, които предлагате.
  • Наименувайте кампаниите и рекламните групи в съответствие с горепосоченото.
  • Всяка рекламна група трябва да съдържа 10-20 положителни ключови думи и 5-10 отрицателни.
Да предположим, че сте търговец на употребявани автомобили и камиони, който иска да рекламира в България и в Сърбия. Започнете, като създадете една кампания, насочена към говорещите български в България, и отделна кампания, насочена към говорещите сръбски в Сърбия. Тъй като продавате коли и камиони, ще създадете по една рекламна група за всяка от тях във всяка кампания.

Кампания А: Употребявани превозни средства – България
Рекламна група А.1: Коли
Рекламна група А.2: Камиони

Кампания Б: Употребявани превозни средства – Сърбия
Рекламна група Б.1: Коли
Рекламна група Б.2: Камиони

За рекламна група А.1 (употребявани коли в България) трябва да създадете реклами на български, описващи продаваните от вас употребявани автомобили. Ключовите думи трябва да са особено подходящи за рекламния текст и целевата страница, като например „употребявани коли“, „купете употребявани коли“, „коли втора ръка“ и т.н.

Едно предимство на добрата структура на профила е, че така се получава общ изглед на маркетинговата ви дейност онлайн. Също така, като поддържате структурата в съответствие с уебсайтовете и предлаганите от вас продукти или услуги, е по-лесно да променяте и оптимизирате профила.

Надяваме се тези съвети да ви бъдат полезни, когато рекламирате с AdWords. Не забравяйте да посетите Ръководството на AdWords за начинаещи в Помощния център на програмата за допълнителна информация и насоки. И накрая, но не на последно място, очаквайте следващата публикация от тази поредица за начинаещи в блога.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords