Днес искаме да ви представим нова функция във фуниите за мрежата за търсене: отчетът „Най-често използвани пътища" (пътища на заявките).

За да стигнете до отчетите за Search funnels, изберете в меню “Отчитане”, “Реализации” от вашия AdWords профил. Под менюто за вашите реализации в ляво, е отчетът “Фунии за мрежата за търсене”.

За ключовите думи с широко съвпадение в профила ви в AdWords може да се намери съответствие с различни ключови думи, търсени от потребителите ви. Вие залагате на определени ключови думи, но какви са действителните заявки, за които е намерено съответствие с тях? Във фуниите за мрежата за търсене можете да видите пътищата на ключовите думи – а сега можете да видите и пътищата на заявките. В съществуващите отчети „Най-често използвани пътища“:
изберете опцията "Път на заявката (Най-популярни пътища (кликвания))" в падащото меню „Величина“, за да се покажат действителните заявки, за които е намерено съответствие с рекламите ви и върху които е било кликнато преди реализация.Забележка: При тази опция ще се покажат само заявки за реклами в мрежата за търсене, върху които е било кликнато, а не за импресии.

Тези данни ви дават още по-ясна представа за търсенията, извършвани от потребителите, преди да намерят сайта ви и да извършат покупка на него. Така ще имате точна информация какви допълнителни ключови думи, които водят до реализации или подпомагат по пътя към реализация можете да добавите във вашия списък.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords