Да насърчите посетителите на уебсайта си да извършат покупка може да се окаже предизвикателство, което непосредствено да се отрази върху успеха на дейността ви.

В тази и следващите две публикации ще ви дадем някои предложения и идеи за промени на сайта ви, за които да помислите и евентуално въведете. Първо ще обърнем внимание върху избора на правилната целева страница на рекламата ви и ще споделим някои най-добри практики по темата.Изберете най-добрия целеви URL адрес
Прегледайте рекламирания от вас уебсайт и намерете конкретната страница, на която се намират информацията или продуктът, описани в рекламата ви. Ако потребителите не намерят това, което им е обещано, още щом достигнат до съответната страница, има по-голяма вероятност да напуснат уебсайта ви. Според някои статистики, времето за което човек преценява дали да остане на даден сайт е 8 секунди, а според други 1. Пращайки потребител на началната страница, след като е прочел конкретно предложение в рекламата ви може да доведе до един изгубен потенциален клиент и цена за един клик отишла на вятъра. Уверете се, че евентуалните промоции и конкретните продукти, споменати в рекламата ви, се виждат на целевата ви страница.Начална страница
Намерете оптималното оформление на страницата: Покажете на посетителите изчистена и лесна за разбиране начална страница без излишни неща, като най-важната информация е поместена в горната й част. Логото, специална промоция до края на месеца, безплатна доставка - това са важни послания, които трябва да се виждат без да се налага скролване до края на страницата.

Улеснете последващата навигация: Искате посетителите ви да продължат и по-нататък, след началната ви страница. При толкова много пътища, по които биха могли да поемат, уверете се, че няма да се объркат. Възможностите за придвижване нататък трябва да са ясни и прости.Лесна навигация

Ключът за превръщане на посетителите в потребители е да им помогнете лесно да намерят това, което търсят.
Направете категориите от продукти/услуги видими: Хората трябва да виждат как да навигират, за да го правят. Използвайте ясни означения/заглавия, за да покажете какви категории продукти и услуги предлагате.
Използвайте разбираеми термини: Когато означавате предлаганите от вас категории продукти или услуги, използвайте термини, които клиентите ви ще разберат и които ще ги привлекат. Избягвайте специализиран жаргон, където е възможно.
Откройте следващите стъпки: Помогнете на потребителите да разберат как могат да стигнат от точка А до точка Б по възможно най-лесния начин. Запомнете, че с всеки необходим допълнителен клик губите ценни потенциални клиенти по пътя на покупката. Улеснете ги.

Хубав уебсайт може би не е достататъчен за успешен бизнес, но лош уебсайт определено е способен да навреди силно на успеха ви. В следващата публикация ще поместим още идеи, които биха ви помогнали да превърнете повече посетители в купувачи.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords