Digital Top 50: Google, Rocket Internet и McKinsey стартират нов конкурс за фирми от европейската технологична сцена
Google, McKinsey и Rocket Internet в сътрудничество стартират конкурса Digital Top 50 Awards, за да отдадат дължимото на процъфтяващата технологична сцена на Европа и да отличат най-обещаващите начинаещи и разрастващи се фирми.

Ще бъдат наградени победители в 5 категории: най-добра стартираща фирма от типа „Бизнес към бизнес“ (B2B), най-добра стартираща фирма от типа „Бизнес към потребител“ (B2C), най-добра разрастваща се фирма от типа B2B, най-добра разрастваща се фирма от типа B2C и най-добра фирма от типа „Технологии за социално въздействие“.
Конкурентите ще бъдат оценени от жури, в което участват значими фигури от областта на технологиите, бизнеса и академичния свят. Финалистите ще бъдат поканени на събитието Slush 2016 в Хелзинки, където ще се проведе церемонията по обявяването на победителите в конкурса Digital Top 50 Awards. Те ще получат парично възнаграждение или ценна подкрепа във вид на най-добрите професионални съвети и структурирани програми с участието на консултанти и наставници.
Google, McKinsey и Rocket Internet ще споделят знания и опит, като работят с победителите и ги свържат с общността на водещите ръководители и инвеститори. Отговарящите на условията фирми от Европейския съюз и Европейската асоциация за свободна търговия (EFTA) могат да кандидатстват на адрес www.dt50.org до 1 октомври 2016 г. Кандидатствайте още сега.
За да отговарят на условията за стартираща фирма в конкурса Digital Top 50 Awards, кандидатите трябва да са започнали бизнеса си в рамките на последните 18 месеца. Стартиралите преди повече от 18 месеца може да отговарят на условията за разрастваща се фирма, ако бизнесът им се увеличава с 20% годишно.

INSEAD ще бъде академичната институция, подкрепяща наградите.