Как да откриете аудиторията си с дисплейни и видеореклами от Google

Хората сменят много различни устройства през деня – четат новините на смартфона си, гледат вирусни видеоклипове на таблета си или проучват почивка на море от лаптопа си. Това е сериозно предизвикателство за маркетинговите специалисти: Как да се намери точният човек в точното време? Чрез статистика от милиони уебсайтове и приложения в Дисплейната мрежа на Google и милиарди показвания на видеоклипове в YouTube всеки ден решенията за аудитории на Google помагат на специалистите по маркетинг да достигат до хора въз основа на важните за тях неща. Независимо дали имате бизнес и искате да изградите марката си, или да стимулирате продажбите, ние можем да Ви помогнем да представяте уместни послания пред хората на всеки етап от пътя до извършване на покупка. Ето как бизнесът може да намира подходящата аудитория с дисплейни и видеореклами от Google:

       Демографски данни Достигане до клиенти в избраните от Вас демографски групи – с данни за възраст, пол и родителски статус. Например марка, която провежда популяризация за ученически раници по повод първия учебен ден, може да достига до майки на възраст 25 – 34 години.
       Аудитории по афинитет – Стимулиране на информираността за марката и ангажираността чрез достигане до хора, чиито интереси са свързани с марката Ви. Една марка за спортни стоки например може да достига до любители на заниманията сред природата и да им представя новата си колекция туристически облекла.
       Аудитории по персонализиран афинитет – Стимулиране на обмислянето на покупка благодарение на прецизно подбрана аудитория за целите на бизнеса Ви. Например фирма, която създава футболни видеоигри, може да достига до почитатели на конкретни футболни отбори.
       Пазарни аудитории – Стимулиране на подходящ трафик чрез достигане до клиенти, които активно проучват и възнамеряват да направят покупка. Един производител на битова електроника например може да достига до клиенти, които активно пазаруват фотоапарати.

Всеки месец рекламодателите в AdWords в цял свят провеждат стотици хиляди кампании с помощта на тези решения за аудитории. Един от тези рекламодатели – Ford Нова Зеландия – използва аудиториите на Google, за да привлича повече купувачи на автомобили в уебсайта си. Целта на Ford бе да достигне до любителите на автомобили и да повиши информираността за марката си и затова компанията използва аудитории по афинитет. Стремежът на автомобилния производител бе и достигане до хора, които активно проучват и обмислят покупка на ново превозно средство, като за целта се използваха пазарни аудитории. С помощта на тези решения и на динамичен ремаркетинг Ford увеличи с 60% посетителите на сайта и утрои времето, прекарвано на него.

bg_AdWords_595895_E02139276+Ford+New+Zealand+Infographic+Feb16_v03.png

„Решенията за аудитории на Google ни дадоха възможност да достигаме до клиенти на всеки етап от пътя до извършване на покупка, което ни помогна да привлечем повече подходящи посетители към уебсайта си и да увеличим броя на възможните клиенти“ – коментира Камерън Томас, маркетингов директор на Ford Нова Зеландия. Прочетете повече тук.

Специалистите по маркетинг могат да постигат подобни резултати благодарение три уникални за Google фактора:

1.  Подробна статистика за потребителите, основаваща се на редица допирни точки
Аудиториите на Google се изграждат посредством данни от милиони уебсайтове и приложения, включително от собствености като YouTube, които достигат до над един милиард потребители. Това ни предоставя достъп до широк кръг контексти – четене на отзиви за хотели, разглеждане на жилища в приложения за недвижими имоти, гледане на автомобилни видеоклипове и още много – чрез което да разберем кои са важните за хората неща. Потребителите могат да контролират практическата си работа и затова има по-голяма вероятност да виждат полезни, уместни реклами.

2. Способност за различаване между интерес и намерение за покупка
Ние групираме милионите уебсайтове и приложения в Дисплейната мрежа на Google посредством машинно обучение, като отделяме сайтовете, които сочат към „интерес“, от онези, които говорят за „намерение“. Това Ви дава възможност да се свързвате с клиенти на точния етап от пътя до извършване на покупка въз основа на типовете уебсайтове и приложения, които посещават. Ако например имате марка за електроника и целта Ви е да повишите информираността, бихте могли да достигате до хора, които сърфират в блогове за електроника и гледат видеоклипове на тази тема, водени от интереса си към електрониката. Но ако целта Ви е да стимулирате продажбите, вероятно ще искате да достигате до хора, които проучват телевизори с висока разделителна способности в уебсайтове за сравнения на цени.

3. Винаги актуални данни в реално време
AdWords актуализира аудиториите в реално време, като добавя нова информация при всяко показване на реклама и премахва данните, които вече не отразяват интересите на хората в момента. Това е важно за ефективността на рекламите Ви. Например човек, който купува самолетен билет днес, вероятно няма да търси билет и утре. Или човек, който се вдъхновява от кулинарното изкуство тази зима, може да бъде погълнат изцяло от нов интерес към туризма през пролетта.

За да помогнем още повече на маркетинговите специалисти да достигат до аудиториите си, предоставяме тези решения в цял свят в YouTube и DoubleClick. Независимо дали целта Ви е да изградите силна марка, или да стимулирате продажбите, аудиториите на Google Ви помагат да достигате до точните хора в точния момент на милиони уебсайтове и приложения.


Публикувано от Джон Крафчик (Jon Krafcik) и Макс Максуел (Max Maxwell), продуктови мениджъри, AdWords