Представяне на новите интерактивни реклами за стимулиране на инсталиранията на приложения

Програмистите непрекъснато търсят нови начини за привличане на потребители към приложенията си. Но тъй като в мобилната среда вниманието на хората се задържа все по-кратко и е все по-наситено с намерения, намирането намирането на ангажирани потребители за приложението Ви представлява постоянно предизвикателство - както преди, така и след инсталирането. Проучванията ни показват, че в действителност едно от всеки четири инсталирани приложения не е било използвано нито веднъж. Насочваме усилията си в посока на това да предложим на програмистите инструменти за рекламиране, които ангажират потребителите и представят приложението по възможно най-добрия начин. Наскоро променихме дизайна на един от форматите за реклами в приложения и в момента реализираме желанието си да създаваме красиви решения за реклами на приложения. Ето защо днес включваме два нови великолепни и завладяващи рекламни формата в постоянно развиващия се набор от креативни решения за инсталиране на приложения.

Игра в самата реклама благодарение на Trial Run Ads
Рекламите с пробно ползване представляват формат за приложения, който дава възможност на потребителите да играят на дадена игра до 1 минута, чрез поточно предаване на съдържание от приложението, преди то да бъде изтеглено. Завладяващата демонстрация повишава вероятността приложението да бъде инсталирано от някой, който обича да играе на играта. Потребителите добиват представа за играта, преди да пристъпят към изтегляне,  като освен това програмистът на приложението привлича по-подходящи потребители, които са избрали играта в резултат на впечатленията си от нея.

Trial Run Ads Ви предоставят:

  • Изключително завладяващи, възхитителни реклами, създадени за игри
  • Възможност на геймърите да изпробват играта, преди да я изтеглят
  • По-уместни кликвания върху рекламите и изтегляния на приложенията, както и по-подходящи потребители
Реклама с пробно използване на Cookie Jam
Дайте воля на творческия си потенциал с персонализираните мобилни реклами
Също така стартираме бета версията на реклами с интерактивни заставки. Това са HTML5 реклами, които предлагат напълно персонализирано потребителско изживяване, съобразено със спецификата на приложенията на всеки рекламодател. Те дават на рекламодателите творческата свобода да използват HTML5 вместо стандартните шаблони, както и възможност за динамично изтегляне на данни. Разнообразието при този формат е голямо и не се ограничава само до приложенията за игри. Рекламите с интерактивни заставки дават възможност за напълно персонализирани решения, които могат да включват уникалното конкурентно предимство на приложението Ви, както и функциите, които искате да подчертаете. И всичко това въплътено в индивидуалната Ви стратегия за марката. Решението е особено полезно за рекламодатели, целящи по-висока ангажираност на потребителите, които инсталират приложението.

Интерактивните заставки предлагат:
  • Елегантно и гъвкаво платно, благодарение на което рекламодателите могат да разгърнат творческия си заряд.
  • Уникални възможности за тестване и оптимизация
  • Възможност потребителят да получи първоначални впечатления от приложението, преди да го изтегли
  • Забележителни възможности за изграждане на Вашата марка.
Специалистите по маркетинг вече се възползват от тези ангажиращи реклами, за да стимулират инсталирането на приложения. Zalora изградиха реклама, която позволи на тяхните потребители да плъзнат с пръст (swipe) и така да открият ексклузивна оферта.

Интерактивната заставка на Zalora позволява на потребителите да
плъзнат с пръст на екрана, зада открият специална промоция
Вие определяте степента на персонализиране – от адаптиране на стандартни шаблони до разработката на напълно персонализирани рекламни послания. Маркетинговите специалисти могат да използват и публикувано съдържание в приложенията си, за да създадат завладяващи рекламни формати в реално време. Благодарение на по-големия контрол върху оформлението и взаимодействието можете да извършвате двувариантни тестове на рекламните послания, както и да изпробвате различни подканващи фрази, за да повишите реализациите. Вместо просто да разказвате на потребителите за приложението си, можете да им предложите неповторимо преживяване, което да ги вдъхнови да прекарат време с Вашето приложение.

Рекламодателитемогат да използват интерактивните заставки, за да представят най-новите си продукти чрез галерии, да открояват елементи от марката си и да демонстрират по по-въздействащ начин стойността на своето приложение, преди потребителите да го инсталират.
Zalora представя галерия от продукти, които потребителите могат да разглеждат
от самата интерактивна заставка
Разбираме, че преживяванията в мобилната среда трябва да бъдат все по-съобразени с особеностите на средата, което важи и за рекламите. Непрекъснато изследваме нови и по-добри начини за създаване на интерактивни формати за малкия екран.

Trial Run Ads (рекалми с пробно ползване) и интерактивните заставки в момента са в бета версия и се предлагат само на ограничен кръг рекламодатели. Свържете се със своя мениджър на профила, ако желаете да се включите в бета версията.


Публикувано от Сиси Шао, директор продукти, дисплейна реклама и Паша Нахас, продуктов мениджър, дисплейна реклама
Достигащо до Вас благодарение на екипът на Google AdWords за България

Ако имате нужда от помощ, не се колебайте да се свържете с нас!