Нали знаете как трябва да отидете на специална секция в AdWords, за да създавате и управлявате видеокампаниите си TrueView? И да се връщате назад и напред, когато искате отчитане и оптимизиране за всичките си кампании? И въпреки това не можете да се възползвате от груповите инструменти на AdWords за видеокампаниите си? Е, добрата новина, приятели: това вече е в миналото. TrueView се присъединява към кампаниите в мрежата за търсене, в Пазаруване и тези в дисплейната мрежа в основния интерфейс на AdWords.

С простотата на един-единствен интерфейс и по-хармонична практическа работа, AdWords Ви улеснява да оптимизирате всички типове кампании. Освен това можете да се възползвате от мощни инструменти за групово управление, за да спестявате време и усилия, когато работите по няколко кампании TrueView. А след като вече всички типове кампании споделят една и съща структура, можем да Ви предоставяме нови функции за видеокампании по-бързо от когато и да било.
А сега, ако ни последвате, ще се радваме да Ви покажем по-подробно…

В горния ляв ъгъл можете да намерите инструмента за избор на тип кампания. Той е полезен, ако искате да видите само кампании от определен тип. Ако например изберете „Видеокампании“, ще видите изглед на кампаниите си, които изглеждат подобно на AdWords за видео – това означава, че ще виждате само разделите и графите, които са най-подходящи за управлението на видеокампании. А най-хубавото е, че запомняме предпочитанията Ви за графите, винаги когато превключвате изгледи, така че няма нужда да ги променяте при всяко превключване на типовете кампании.

Инструмент за избор на тип кампания
Освен това заменяме „Групи за насочване“ с Рекламни групи – основните изграждащи елементи за кампаниите в мрежата за търсене, дисплейната мрежа и в Пазаруване. Вече всяка рекламна група ще има един формат TrueView – в поток или дисплейни реклами. Въпреки че всяка рекламна група има само един формат, кампаниите могат да имат няколко рекламни групи, така че пак можете да показвате реклами в поток и дисплейни реклами в една и съща кампания. За да създадете нова кампания, трябва само да кликнете върху бутона +КАМПАНИЯ, след това върху новия тип Видеокампания и след това да създадете нови рекламни групи във всяка кампания, като кликнете върху +РЕКЛАМНА ГРУПА.


След като вече TrueView се присъедини към веселбата в AdWords, ще имате достъп до цяла съкровищница от екстри, предназначени да Ви помагат за управление, оптимизиране и отчитане на профили с много кампании. Например с инструмента за групово редактиране на потребителския интерфейс имате възможност да променяте информацията за няколко кампании наведнъж директно от интерфейса, а с инструмента за групови качвания – да изтегляте моментна снимка на кампаниите си, да правите групово промени и да ги качвате на живо в профила си. А създаването на график за отчети Ви дава възможността да настроите график за отчети, които да се изпълняват автоматично и да се изпращат редовно по имейл на потребителите на профила.

Отчитането за видеокампании също става по-мощно, тъй като вече ще имате възможността да филтрирате резултатите си, за да изолирате неща като име на кампания, етикет, разходи и реализации.
Ще виждате също и популярни функции за видеореклами на познати места в AdWords. Например ремаркетингът за видеоклипове вече е в споделената библиотека в AdWords, а свързването на профили в YouTube е в секцията Свързани профили. Освен това ще можете да виждате анализи за видеорекламите си в новия раздел „Видеоклипове“ и да управлявате насочването си в раздела „Насочване към видеоклипове“.
Независимо дали целите Ви са стимулиране на директна реакция или изграждане на марката, вече имате един унифициран инструмент за постигане на пълния Ви набор от маркетингови цели. От днес ще можете да надстроите кампаниите си към новата структура на рекламните групи и да кажете сбогом на отминалите дни, когато трябваше да преминавате през капана на „Всички видеокампании“, за да достигнете до своите кампании TrueView. За да го направите, трябва само да отидете в AdWords за видео, като кликнете върху Всички видеокампании (един последен път, за доброто старо време) и след това върху Центъра за надстройване, за да превключите лесно всичките си кампании с един замах.  И не се безпокойте – всичките Ви статистически данни и насочване за минали периоди ще бъдат пренесени (трябва само да правите разбивка до ниво кампания, за да ги видите). Ако предпочитате да не надстроите кампаниите си сами, а да се възползвате от тези нови функции за видеореклами, няма проблем. Ние автоматично ще надстроим кампаниите Ви след шест седмици.
А ако сте от типа хора, които обичат видеоклипове (ние със сигурност сме!), прегледайте цялото съдържание на тази публикация в блога във видеоклипа тук“
Публикувано от екипа на AdWords за видео
Лейн Шакълтън (Lane Shackleton), групов продуктов мениджър; Амар Ибрахим (Ammar Ibrahim), продуктов мениджър; Ави Фейн (Avi Fein), продуктов мениджър