Днес Google обяви данните за Годината в Google Търсене 2014, годишният анализ, даващ уникален поглед върху най-популярните хора, най-значимите събития и най-горещи теми според търсенията по света. За втора година Google представя и резултатите за България

През 2014 година Кубрат Пулев бе най-търсената известна личност от българите,  следван от Робин Уилямс, когото светът загуби през август месец. Малката звезда на България Крисия Тодорова се представи феноменално на Детската Евровизия и търсенията за нея и песенния конкурс не закъсняха.

Спортните състезания преобладаваха сред най-популярните събития, търсени тази година - българите искаха да знаят повече за Световното по футбол в Бразилия, за Олимпиадата в Сочи, мачът Лудогорец-Лацио и Australian Open. Интересуваха се oт разнообразни теми, като тази година отново най търсеният “какво е…?” въпрос, който терзаеше най-много българите, бе „какво е любовта”. Питаха още “какво е swag”, “какво е ебола”, “кой е къртицата”, “как да отслабна”. И не на последно място, търсиха повече информация за развлечения, като най-търсеният филм бе “Замръзналото кралство”, а най-търсеното тв предаване - “Съдби на кръстопът”.

За да научите повече за Годината в Google Търсене по света и  да гледате нашето годишно видео, посетете www.google.com/trends/2014/.

Екипът на Goole AdWords за България