София, 10 декември 2014 г.  - Днес Google картите в България бяха обновени с нова специална колекция от забележителни места, планински обекти и маршрути. С помощта на специално оборудвана раница, т.нар. Google Trekker, екипът успя да покори връх Мусала и да заснеме множество планински маршрути в Национален парк Рила и Пирин планина, исторически обекти като паметника Шипка и Перперикон, и редица други.
Ново за България е и заснемането на обекти отвътре, което дава възможност да се разходим виртуално в известни в световен мащаб музеи, да разгледаме произведения на изкуството и паметници от културното ни наследство. Факт са и първите за България църкви, заснети от Google на закрито. В тази онлайн галерия можете да разгледате подробно новозаснетите Google Street View обекти в страната.
С обогатяване на картата, Google Street View предоставя възможността на всички онлайн потребители да пропътуват виртуално тези нови маршрути в България и да разгледат новите забележителности чрез 360-градусови панорамни снимки, които от днес са достъпни на Google картите, на Google Earth, както и на Google Карти за мобилни устройства.
Както винаги, с цел запазване на политиката на поверителност, преди публикуване Google замъглява лицата на хората и регистрационните номера на колите на снимките. Щом станат видими онлайн, всеки ще може да докладва нередности чрез бутона “Докладвай проблем” в долния десен ъгъл на изображенията.
Повече информация за Google Street View, можете да намерите на http://google.bg/streetview.