По-рано тази година заявихме ангажираността си да създадем инструменти, които да отговорят на потребностите на рекламодателите с мащабни кампании. Наричаме ги „Инструменти за опитния потребител“ и са предназначени да помагат на рекламодатели с най-усъвършенствани възможности мащабно да достигат до клиенти, да опростят профилите и да предприемат действия въз основа на данни и статистика.
През следващите няколко месеца ще въведем много от тези нови инструменти. Първият е инструментът за персонализиране на реклами, който подхожда на темата на месеца за мащабно оптимизиране на рекламните послания.
Мащабни рекламни послания в реално време
За рекламодателите с хиляди или дори милиони продукти показването на персонализирани послания за всеки предлаган продукт и популяризация може да бъде времеемък и труден процес. Инструментите за персонализиране на реклами Ви позволяват да показвате особено подходящи реклами на клиентите си в реално време дори когато имате хиляди (и понякога милиони) продукти, услуги и популяризации, като ги променят всеки ден.
Например инструментите за персонализиране на реклами позволяват на Extra Space Storage да показват подходящи динамични реклами на всеки от клиентите си, както и да постигнат невероятни мащаби при създаването на реклами. От Extra Space Storage споделят: „С помощта на инструментите за персонализиране на реклами, за да вмъкваме динамично подробности за цената и продължителността на популяризацията в рекламния ни текст, постигнахме под наш контрол увеличение от 113% в CTR.Google ни предложи решение за растящата нужда да показваме точното послание на точния клиент.“
Начин на работа
Инструментите за персонализиране на реклами използват редица източници, например информация за бизнеса Ви, за да генерират изключително подходящи и навременни реклами.За начало ще трябва само да предоставите подробности за бизнеса си, например продукти, цена и продължителност на популяризацията, както и за кои кампании, рекламни групи и ключови думи са подходящи, с помощта на електронна таблица.Тези данни постъпват в новата секция Бизнес данни на „Споделена библиотека“ в AdWords, където могат да се съхраняват и по-късно да получим достъп до тях, когато ги използваме, за да показваме реклама.
След това създавате рекламата си с помощта на инструментите за персонализиране. Те са параметри, които ни указват каква информация от електронната Ви таблица искате да бъде вмъкната в рекламата Ви.Следва пример как да структурирате рекламата си с инструментите за персонализиране. AdWords ще взима динамично информацията за продукта, която е най-подходяща за това, което всеки клиент търси, и ще я вмъкне в рекламния Ви текст.Това спестява време и позволява всеки път да предоставяте мощна персонализирана практическа работа на рекламите на всеки от клиентите си.
Движеща сила за успех
Има редица различни начини да постигнете успех с помощта на тези текстови реклами, позволяващи значително персонализиране. С инструментите за персонализиране на реклами можете
да се свържете с клиентите в голям мащаб – създайте една текстова реклама със стотици варианти, така че да можете да показвате най-подходящата реклама на всеки потенциален клиент.
Пригодете една реклама да показва подробности за продукта и цената, конкретно за това, което търси отделния клиент
да показвате подканващи фрази в реално време – информирайте потребителите в реално време кога изтича времето на популяризация.
Показвайте продължителността на промоциите с точност до час
да оптимизирате работния процес – прекарвайте по-малко време в разработване на рекламен текст и повторно изпращане на реклами, тъй като AdWords ще създава подходящи реклами вместо Вас.
Поддържайте рекламите си актуални спрямо наличните маршрути и техните цени всеки ден

Вече забелязваме много рекламодатели да използват инструментите за персонализиране на реклами, за да достигат ефективно до аудиториите си, както и да постигат целите си за ефективност.
Бен Арабов (Ben Arabov) от агенция Elite SEM казва: „Когато в Elite SEM чухме за пръв път за инструментите за персонализиране на реклами, веднага се възползвахме от възможността.Решихме, че тази функция би довела до ценни кликвания, и хипотезата ни се оказа вярна. Клиентите отчетоха как ключовите индикатори за ефективността се подобриха значително, понякога с повече от два пъти. Това ни позволи да стимулираме допълнително ефективността не само по време на популяризацията, но и в дългосрочен план.“
От HomeAdvisor.com – безплатен онлайн инструмент за намиране на надеждни специалисти за домашни услуги, споделят: „С новата възможност да показваме високоперсонализирани текстови реклами, които открояват най-новите ни предложения, постигнахме значително подобрение в ефективността в мрежата за търсене и сериозно увеличение на CTR.“
В агенцията Merkle | IMPAQT също използваха инструментите за персонализиране на реклами, за да отброяват ефективно дните до сезонните им промоции и да стимулират по-добра ефективност за клиентите си: „Използвахме функцията за обратно броене, за да отброяваме дните до Деня на благодарността и началото на празничните оферти.Открихме, че подпомогнатите от кликване реализации и тези от импресия за този рекламен текст имаха значително по-висока ефективност отколкото за други. В резултат на това наблюдавахме и по-висок процент на реализации, свързани с този текст в Деня на благодарността и в продължение на около седмица след това. Ще продължим да използваме инструментите за персонализиране на реклами за сезонни и текущи промоции и занапред.“
Първи стъпки
С инструментите за персонализиране на реклами рекламодателите могат да спестят време и да показват по-свежи и по-подходящи реклами, а клиентите виждат реклами с уместна и актуална информация, които са тясно свързани с търсенето им. Това осигурява по-добра практическа работа на клиентите Ви и помага да подобрите ефективността на текстовите Ви реклами.
Тази функция ще бъде въведена глобално през следващите няколко седмици. За повече информация как да започнете, посетете Помощния център на AdWords и G+ страницата на уебинара.
Публикувано от Карън Йао (Karen Yao), групов продуктов мениджър, AdWords