През следващите няколко седмици ще въведем динамичния ремаркетинг за всички сектори, включително хотели, полети, недвижими имоти, обяви, работни места, автомобили, финанси и образование. Откакто лансирахме динамичния ремаркетинг за търговците на дребно, много рекламодатели, като Bebe Stores, Netshoes и Build Direct стимулираха по-добри резултати и по-големи печалби от кампаниите си за ремаркетинг.
Открояване на най-важното за клиентите Ви
Динамичният ремаркетинг показва пригодени реклами, представящи продуктите, които посетителите преглеждат в уебсайта Ви, както и сродни продукти, от които биха могли да бъдат заинтересовани. Да приемем, че продавате автомобили и предлагате стотици изработки и модели в различни градове. С динамичния ремаркетинг можете да съставите една реклама, която да показва динамично индивидуално пригодени послания на посетителите на сайта Ви, като например автомобилите, с които са се ангажирали в сайта Ви, както и други подобни автомобили в същия град и ценови диапазон. Бета клиенти в множество сектори отчетоха средно двукратно увеличение на процента на реализациите и 60% намаление на CPA, когато добавиха динамични реклами в кампаниите си за ремаркетинг*.

Реклами, съставени за свят с множество екрани
Когато рекламодателите добавят мобилно насочване в кампаниите си за ремаркетинг, установихме средно 15% увеличение на обема реализации – на същата цена. Ето защо всички наши шаблони за динамичен ремаркетинг са оптимизирани за мобилни устройства, така че да показват безпроблемно реклами на различни екрани. Научете повече.
Оптимизиране за стойност на реализациите
Динамичният ремаркетинг с автоматично офериране може да увеличи ефективността, като изчислява оптимални оферти за всяка импресия в реално време. Това означава, че ако продавате фотоапарат за 800 лв. и фенерче за 20 лв., AdWords автоматично ще даде приоритет на това, да спечелите повече реализации от 800 лв., отколкото тези за 20 лв. Това спомага да увеличите максимално общата стойност на реализациите си, а не само техния брой. Научете повече.

Стимулиране на резултати с динамичния ремаркетинг


В бизнеса с пътувания Hotel Urbano състави единна динамична реклама, която показва на всеки вероятен турист най-подходящата за него пакетна оферта, хотел или круиз. Динамичните реклами подобриха възвръщаемостта на разходите им за реклама с 38% и стимулираха 415% повече приходи в сравнение със стандартния ремаркетинг. Мариана Филипо (Mariana Filippo), старши маркетинг анализатор в Hotel Urbano, казва, че той прави бизнеса по-ефективен, „тъй като не трябва да променяме рекламите всеки ден в над 4000 пакетни оферти в 183 различни държави. Той е в крак с нашето темпо, така че можем да показваме точната реклама на точния потребител.“


В бизнеса с полети Jet Airways персонализираха рекламите въз основа на това, къде и кога хората са възнамерявали да летят, така че някой, който преглежда полети от Ню Йорк до Лондон, би могъл да види специална оферта за билети бизнес класа точно в деня, в който възнамерява да лети. Те удвоиха реализациите при 65% по-ниска CPA, като добавиха динамични реклами към стратегията си за ремаркетинг.


В бизнеса с местни оферти най-големият онлайн B2B пазар в Индия, IndiaMART, използва динамичен ремаркетинг, за да препоръчва нови доставчици на съществуващите клиенти, което увеличи обема на възможните продажби с 400% при 60% по-ниска CPA. Saugata Halder (Саугата Халдер), мениджър за продуктов маркетинг в IndiaMART, съветва: „За пазари като нас е изключително важно да представим широката гама от продукти, достъпни за нашите купувачи. Динамичният ремаркетинг ни позволи да достигнем с персонализирани реклами до по-голям сегмент от клиентите си, както и да постигнем максимален ефект от маркетинговите си усилия.“


Първи стъпки
За повече информация за това, как да започнете, посетете Помощния център на AdWords. Ако сте потребител на Google Анализ, можете да посетите Помощния център на инструмента, за да научите как да използвате съществуващите си маркери за първите стъпки с динамичния ремаркетинг.
Публикувано от Джиоти Вейдии (Jyoti Vaidee), продуктов мениджър „Динамични дисплейни реклами“

* Резултатите от кампаниите може да се различават за отделните рекламодатели.