Хората очакват информацията да бъде на една ръка разстояние, независимо дали става въпрос за намиране на най-близката закусвалня или за резервиране на полет.  При това търсят цялата тази информация на малки екрани – понякога не по-големи от 4 инча. Това означава, че в мобилните реклами всеки знак трябва да добре подбран.
Днес обявяваме подобрение в начина, по който рекламите изглеждат на смартфони, така че потребителите да могат по-лесно и по-бързо да намират търсените от тях неща, когато са в движение.  От 2015г. вместо втория ред от рекламния текст (втория описателен ред) на мобилните Ви реклами в мрежата за търсене може да се показват разширенията на рекламите. Вторият описателен ред може да се показва или не в зависимост от ефективността, която се очаква да има рекламата. Целта на тези подобрения е на клиентите да се показва по-подходяща и полезна информация. Много рекламодатели вече са оптимизирали рекламния си текст така, че да е актуализиран за по-дълги заглавия при спазване на нашите най-добри практики за реклами, ето защо в повечето случаи не се налага да се предприемат други действия.
Открояване на информацията, която е най-важна за мобилните Ви клиенти
Като показваме разширенията на рекламите на това по-видно място, предоставяме на потребителите по-лесен достъп до информация за бизнеса Ви, например местоположението му и предлаганите от Вас продукти. Рекламодателите ще установят, че ефективността на рекламите е подобрена, тъй като ще можете:
Как изглежда това
Да разгледаме примерна фирма, наречена Flowers Forever, за да видим как ще работи тази актуализация.  Преди нея хората, търсили по „цветя“ в Google.com, виждаха рекламата отляво, показваща URL адреса на бизнеса, два реда с обща информация и връзка за подаване на поръчки.


След актуализацията потенциалните клиенти може да виждат маркер на Google Карти, показващ местоположението на цветарския магазин, в допълнение към URL адреса на уебсайта, рекламното послание и онлайн формуляра за поръчка – всичко в рамките на една-единствена реклама.  
Като премахваме втория ред от рекламния текст, даваме възможност за по-висока ангажираност на потенциалните клиенти с рекламите – в този случай това е допълнителното разширение за местоположение.  Само с едно кликване от смартфоните си потребителите могат вече директно да се ангажират с Flowers Forever по три начина: могат да посетят мобилния уебсайт, да подадат поръчка или да получат упътвания как да посетят магазина.
Извличане на максимални ползи от мобилните Ви реклами
Макар че не се налага да предприемате конкретни действия за тези подобрения, винаги е добре да имате предвид следните най-добри практики за мобилните реклами:
  • Уверете се, че най-важната информация за Вас е в първия ред от рекламния текст (първия описателен ред), за да отговорите на потребностите на клиентите си незабавно. Не забравяйте да съобразите този текст с ограничението от 35 знака.
  • Активирайте всички подходящи разширения, за да помогнете на потребителите да намират информацията по-бързо и да увеличите честотaтa на кликване (CTR).
  • Използвайте реклами с предпочитание за мобилни устройства, за да помогнете на потребителите да предприемат бързи и лесни действия, когато са в движение.  Ще получите също така по-добри резултати, когато рекламите Ви са по-подходящи за търсещи информация мобилни потребители.

Работим постоянно за приспособяване на продуктите ни, така че да отговарят по-добре на нуждите на потребителите и да помагаме на фирмите да се свързват с клиентите. Макар да смятаме, че тези нови актуализации ще осигурят подобрена ефективност за мобилните Ви реклами, можете да се откажете от това предложение, когато то вече е активно през октомври, чрез формуляра в статия в Помощния център.

Публикувано от Сентил Харирамасами (Senthil Hariramasamy), продуктов мениджър, AdWords