Google Мениджър на Маркери 

Google Мениджър на маркери Ви позволява удобно да управлявате маркери в сайта си. Вместо да редактирате кода на сайта, от потребителския интерфейс на продукта можете да добавяте и актуализирате маркери на AdWords, Google Анализ, Floodlight и на трети страни. Това намалява грешките, премахва необходимостта да ползвате уеб администратор за целта и Ви позволява бързо да внедрявате маркери в сайта си.
Работата с Google Мениджър на маркери има няколко предимства спрямо използването на отделни маркери.
  • Добавяйте, актуализирайте и премахвайте маркери, без да променяте HTML кода. Това намалява вероятността за грешки и Ви позволява да внедрявате нови маркери незабавно, без съдействие от уеб администратор.
  • Google Мениджър на маркери задейства маркерите Ви асинхронно, така че страниците Ви често се зареждат по-бързо, отколкото ако използвахте отделни маркери.
  • Инструментите за работния поток Ви показват дали маркерите Ви функционират, както се предполага
Начин на работа
Google Мениджър на маркери работи чрез един маркер, наречен контейнерен фрагмент, който поставяте на всички страници в уебсайта си. Този фрагмент заменя маркерите на AdWords, Google Анализ, Floodlight и др. на сайта Ви. (За списък с поддържаните маркери прочетете Маркери.) След като добавите към сайта си контейнерен фрагмент, актуализирате, добавяте и администрирате маркери от профила си в Google Мениджър на маркери.
Профилът Ви в Google Мениджър на маркери Ви позволява да администрирате маркерите на един или повече уебсайтове. Макар че от един профил в Google можете да настроите няколко профила в Google Мениджър на маркери, обикновено Ви е нужен само един такъв за фирма. Прочетете Настройване и работен процес, за да научите повече.
Настройване
За да управлявате маркерите си с Google Мениджър на маркери, трябва да направите следното:
  • Отидете на адрес google.bg/tagmanager, за да създадете профил в Google Мениджър на маркери (или за да влезете в съществуващ профил).
  • Създайте в профила контейнер за сайта си.
  • Добавете фрагмента на контейнера към сайта си, като на него премахнете съществуващите маркери.
Вече сте готови да добавите маркери към сайта си през потребителския интерфейс на Google Мениджър на маркери. За повече информация прочетете Настройване и работен процес.Публикувано от Екипът на Google AdWords България