Ако искате да насърчите клиентите си да се обаждат на фирмата Ви, разширенията за обаждане (известни също като обаждане чрез кликване) Ви позволяват да добавите телефонен номер към рекламата си, което да улесни клиентите да Ви се обаждат директно само с едно кликване. Рекламодатели в AdWords са постигнали средно увеличение на честотата на кликване с 6 до 8% само с активиране на разширенията за обаждане. Можете да настроите такива разширения и за да разполагате с подробни отчетни данни за обажданията, които получавате от рекламите си.
Разширенията за обаждане имат различни функции в зависимост от устройствата, към които е насочена кампанията Ви (като например мобилни телефони или компютри и таблети).
Когато клиентът кликне върху телефонния номер от мобилно устройство, ще бъдете таксувани със същата сума, както за нормално кликване върху рекламата. Имайте предвид, че когато добавите разширение за обаждане, то се прилага към всичките Ви реклами в дадена кампания.

Как да добавите разширението за обаждане:
  1. Изберете кампанията, в която искате да добавите разширения за обаждане. Отворете раздела Разширения на рекламите (от дясно на таб 'Ключови думи')
  2. В горния ляв ъгъл изберете изгледа 'Разширения за обаждане' от падащото меню.
  3. Кликнете върху  Ново разширение.
  4. Въведете телефонния номер на фирмата си и държавата, където се намира. Можете да се върнете в тази секция по всяко време, за да редактирате информацията за него.
  5. Кликнете върху Запазване и продължаване.
Публикувано от Екипът на Google AdWords България