Миналия месец представихме Google+ Страници – нов начин да изградите обществена идентичност в Google+. Вслушвахме се внимателно в отзивите ви и от днес въвеждаме няколко нови инструмента за управление и контрол, с чиято помощ да управлявате страниците си по-добре. Тези нови функции ще започнат да се показват в профилите в Google+ през следващите няколко дни, така че ако не ги виждате днес, заповядайте отново и ги потърсете по-нататък през седмицата.Няколко администратори и прехвърляне на собствеността
Мнозина от вас споделиха, че биха искали страниците им да могат да се управляват от няколко души със собствените им идентификационни данни. От днес ще можете да добавите до 50 мениджъри за страницата си, като посетите новия панел Настройки на страницата. Мениджърите могат да пускат публикации, да отговарят на коментари, да добавят снимки, да променят информацията в потребителския профил и дори да добавят или премахват други мениджъри.

Настройки за известяване
Друга функция, по която работихме, е възможността като собственик на страницата да получавате известия за действията на нея. С тази промяна ще можете да персонализирате известията за фирмената си страница отделно от личния си потребителски профил, което ще ви позволи да изберете най-подходящото за вас ниво на детайлност. С новите настройки е възможно да промените имейл адреса, до който се изпращат известията от страницата, да персонализирате за какво да ви известяваме и да коригирате начина, по който да става това.

За да промените тези настройки, кликнете върху връзката Настройки на страницата и потърсете секцията „Задаване на предпочитанията за доставка“. Там можете да укажете за какви действия в страницата да ви известяваме и по избор да посочите друг имейл адрес (вместо личния си) за това. Ако в профила си имате няколко мениджъри, може да промените адреса към общ за екипа, до който имат достъп всички.

Обединен брой на +1 и кръговете
Също така извършихме промяна в броя на +1, показван в страницата ви в Google+. От днес изписаният с удебелен шрифт брой ще включва както вашите +1 в Google+ и в мрежата, така и броя хора, добавили ви в кръг. Промяната няма да засегне начина, по който +1 се отчитат или показват в рекламите или резултатите от търсенето. Комбинираният брой ще се показва само на страницата ви и в баджа от Google+ на сайта ви.

Смятаме, че тази промяна ще открои по-добре начините, по които хората са избрали да препоръчат и да следят фирмата ви с Google.

Можете да научите повече за тези нови функции в Помощния център на Google+. Работим по още повече подобрения на практическата работа с Google+ за фирмата ви, така че, моля, продължавайте да ни изпращате отзивите си и останете на линия и през 2012 г.!

Автор Майкъл Нестлър, екипът на Google+

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords