Както и преди сме споменавали, таргетирането на ниво град за България все още не е налично като опция. Нашите инженери работят по въпроса за подобряване на точността на гео таргетирането и въвеждането на опцията за таргетиране на ниво град за страните, където все още тя не е налична (ето и страните, където опцията е налична). До преди няколко дни показването на рекламите, насочени към район в България (чрез км радиус около конкретни кооординати или чрез фигури), бе базирано на IP адресите, но то вече няма да бъде позволено, докато се разработва насочването на ниво град. Новата промяна засяга всички държави, които не са в списъка посочен по-горе, в това число и България. Това е причината да наблюдавате силен спад в кликовете и импресиите в кампании, насочени към зададена от вас област в България.

Какво можете да направите:
1. Настройки за таргетиране:
  • Оставете кампаниите си активни със сегашните опции за таргетиране. Те ще могат да получават трафик ако сте включили в настройките опцията за таргетиране на на high-end мобилни устройства или ако заявка на потребител съдържа името на града, чийто район сте заградили.
  • Превключете към таргетиране на ниво държава
2. Ключови думи:
  • Оставете ключовите си думи непроменени
  • Ако преминете към насочване на ниво държава, променете ключовите си думи да съдържат името на града като фраза или като точно съвпадение (например "Хонда сервиз София").
Наблюдавайте думите, които показват рекламата ви и добавете отрицателни думи, които не отговарят на предлаганите от вас продукти или услуги (в примера имена на други градове, различни от София).

Надяваме скоро да възможността за таргетиране на ниво град да бъде налична и за България, което ще позволи по-точно насочване на рекламите. Разбира се хубавата новина ще бъде обявена в блога!

Публикувано от Екипът на Google AdWords