В девета част на нашата поредица за начинаещи, ще обсъдим как можете да използвате безплатния онлайн инструмент за проследяване на реализациите. Това е лесна функция в AdWords, която ви помага да проследявате продажбите или реализациите си и по този начин и възвръщаемостта на разходите си за онлайн рекламиране.

Предимствата на проследяването на реализациите са, че е безплатно и същевременно ви дава яснота и ви помага да разберете какво се случва, след като потребителите кликнат върху рекламата ви. Накратко, вие поставяте код на страниците от вашия сайт, които са важни за вас да бъдат посетени. Когато потребител кликне на рекламата ви и достигне до желаната страница, системата ще отчете съответната реализация. Като знаете кои кликвания най-често водят до реализации, можете да изразходвате парите си по-ефективно. Проследяването на реализациите е и важна част от стратегията ви за офериране, когато решавате колко да оферирате за всяка ключова дума въз основа на действителната й ефективност. С други думи, проследяването на реализациите ви помага да подобрите възвръщаемостта на инвестициите си.

Ако искате да разберете по-добре проследяването на реализациите и как функционира, можете да намерите подробна информация в нашия Помощен център. Не забравяйте да посетите Ръководството на AdWords за начинаещи в Помощния център на програмата за допълнителна информация и насоки.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords