Мнението на нашите приятели и познати често е решаващо при взимането на решение за избора на продукт или услуга.

За да помогнем потребителите на Google да получат по-лесно тези препоръки от хората, на които вярват, ви представяме +1 бутонa. След като са влезли в Google профила си, потребителите могат само чрез един клик лесно да препоръчат съдържанието, което харесват, и то там, където има най-голяма полза от него – в резултатите от търсене в Google.За да ви обясним колко лесно работи, ще ви дадем един пример. Когато Браян влезе в профила си в Google и види вашата реклама или уебсайт, може да натисне +1 бутонa и да ви препоръча на целия свят.Ако Мери, която е приятелка на Браян, влезе в Google профила си и направи търсене, което покаже вашия уебсайт, то тя ще види, че Браян е препоръчал тази страница и това може да й помогне да вземе решение.Надяваме се, че тези персонализирани препоръки ще увеличат шанса потребителите да посетят страницата ви, ако тя наистина е релевантна за тях. От вас не се изисква да правите някакви промени по рекламните си кампании, нито начина, по който изчисляваме качествения рейтинг ще се промени (ще използваме резултатите като един от множеството фактори, определящ ранга ви в органичните резултати от търсене.)

За момента +1 бутонът ще се появява само при търсенията на английски в Google.com, но работим за добавянето на повече езици в бъдеще.

Също така +1 бутонът не e само за резултатите от търсене в Google. Работим над +1 бутон, който може да бъде поставен на вашия уебсайт, така че потребителите да могат да препоръчат страницата ви, без да я напускат. Ако искате да ви уведомим, когато бутонът стане наличен за вашия уебсайт, можете да се запишете на нашия +1 уебмастър уебсайт.

Бутонът +1 ще направи резултатите от търсене и вашите рекламни кампании по-релевантни и по-персонализирани.

За да научите повече за +1 бутонa и как той влияе на рекламите в мрежата за търсене, посетете Google Ad Innovations.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords