Рекламата в AdWords е ефективен начин да увеличите трафика към уебсайта си и да превърнете много от посетителите си в редовни клиенти. Не всяко посещение обаче, води до продажба или друг вид реализация. Бихме искали да ви обърнем внимание на друг продукт, чрез който можете да използвате тези пощения и да спечелите допълнителни приходи.

Google AdSense е безплатен и лесен начин, по който издателите на всякакви по големина уебсайтове могат да печелят пари, като показват насочени реклами от Google на уебсайтовете си. Програмата ви позволява също така да осигурявате търсене с Google на потребителите на сайта си, като същевременно печелите пари от показването на реклами от Google на страниците с резултати от търсенето.Някои от нашите съществуващи издатели първоначално имаха колебания относно поставянето на реклами на уебсайта си, тъй като се опасяваха, че така може да изгубят някои от потенциалните си клиенти. Местоположението на рекламата обикновено е ключово за това как тя се представя. Така например, те споделиха, че ако поставят реклами в края на страниците, където са изброени продуктите им или на страниците, на които посетителите обикновено напускат сайта им, това не влияе негативно на продажбите им, но им генерира допълнителни приходи от напускащите потребители.

За да опитате Google AdSense, можете да си създадете профил. Повече информация можете да намерите тук, видео за AdSense, както и на официалния ни AdSense блог.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords