Постоянно изпробваме варианти на страниците с резултати от търсенето, за да оптимизираме ефективността за вас и за потребителите ви. По същия начин и вие вероятно непрекъснато се опитвате да оползотворите максимално всеки ред в рекламата си, за да предадете посланието си до потребителите. За да ви помогнем, неотдавна въведохме промяна в определени реклами, позволяваща да показвате повече информация там, където е най-вероятно да бъде забелязана – в заглавието.

През последните две седмици променихме разположението на първия описателен ред за определени реклами, които се показват над резултатите от търсенето с Google. За някои реклами, в които изглежда, че всеки ред е самостоятелно изречение и завършва с правилните препинателни знаци, първият описателен ред е преместен в заглавието и е отделен с тире. В резултат от това някои от разположените на челни позиции реклами имат по-дълги заглавия.Установихме, че промяната води до по-висока честота на кликване за рекламите, показвани с по-дългото заглавие, както и за останалите реклами на челни позиции до тях. Също така се подобрява практическата работа на потребителите, тъй като се откроява повече информация в рекламата.

Макар че само някои реклами се показват с по-дългото заглавие, можете да увеличите шансовете си, като се постараете всеки ред от рекламата ви да е отделно изречение и да завършва с правилните препинателни знаци (например точка или въпросителна). Тъй като промяната е за целия свят, препинателните знаци варират според държавата.

За повече информация, моля, посетете нашия Помощен център.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords