В трета част на нашата поредица за начинаещи ще обсъдим какво е важно да обмислите, когато става дума за насочването на рекламите.

С правилното насочване по език и географско насочване можете да насочвате рекламите си на ниво кампания, за да е сигурно, че ще достигнете до подходящите за бизнеса ви клиенти. Затова създадохме някои практически правила, чието спазване би могло да е от полза.
  • Препоръчваме ви в една кампания да се съсредоточите само върху един език, различен от английски, в допълнение към английския. Например езикът, на който е написана рекламата и който се говори в държавата, към която се насочва, заедно с английски заради стандартните настройки на браузърите и склонността на хората да търсят с google.com вместо с браузъра за държавата си.
  • Винаги следете географското си насочване. Това е особено важно, ако сте фирма, търсеща местни клиенти в конкретна област.
Ако изпълните тези съвети, ще получите следните предимства:
  • Можете да насочвате само към подходящите области, където искате рекламите ви да се показват.
  • Можете да насочвате рекламите си и по цял свят, и локално.
  • Можете да насочвате например към говорещи български хора в Испания.
  • Можете да изберете своя собствена област, към която да насочвате, като зададете размер на радиус около конкретна точка (местен бизнес).
Надяваме се тези съвети да ви бъдат полезни, когато рекламирате с AdWords. Не забравяйте да посетите Ръководството на AdWords за начинаещи в Помощния център на програмата за допълнителна информация и насоки. И накрая, но не на последно място, очаквайте следващата публикация от тази поредица за начинаещи в блога.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords