Разширението на рекламите чрез добавяне на допълнителни връзки към сайта ви позволява да бъдете по-точни в отвеждането на потребителите до конкретна подстраница от вашия сайт.

Рекламните връзки към сайта се показват за рекламите с най-висок качествен рейтинг. Те се извеждат в два различни формата. При двуредовия формат целта на връзките към сайта е да се задействат в случаи, в които рекламата предлага идеалния отговор на заявка за търсене. При едноредовите връзки към сайта рекламите се задействат от по-общи термини, които се показват в този формат, когато рекламата ви е с много високо качество и според нас потребителите може да имат полза от допълнителните връзки. За най-добри резултати избирайте рекламни връзки към сайта, които са подходящи за всичките ви реклами и думи за търсене в рамките на дадена кампания. Това ще ви помогне да избегнете прикрепването на неподходящи връзки към рекламите си.

Двуредови рекламни връзки
Едноредови рекламни връзки


За да увеличите шансовете си за показване на връзки към сайта:
* Рекламата ви трябва да заема една от челните позиции над резултатите от търсенето.
* Рекламата ви трябва да има много висок качествен рейтинг.
* URL адресите на връзките към сайта ви трябва да насочват потребителите към страници, които са част от основния ви уебсайт.

Ако рекламата ви отговаря на условията за показване на връзки към сайта, в нея може да се покажат до четири от допълнителните връзки, с които сте я свързали в раздела „Разширения на рекламите“. Макар че заедно с рекламата ви се показват най-много четири от връзките към сайта, които предоставите, можете да въведете до десет такива връзки за разширението. Показваните връзки не са оптимизирани въз основа на ефективността им. Връзките към сайта се редуват и предимството им се определя от реда, по който сте ги въвели в разширението на рекламата. При едноредовите връзки към сайта по-късият текст на връзката получава предимство пред по-дългия.

Изисквания относно рекламните връзки към сайта
* Текстът на връзките е ограничен до 35 знака.
* Целевият URL адрес е ограничен до максимум 1024 знака.
* Текстът на връзките ви трябва да е пряко свързан със съдържанието на целевата страница за рекламата ви. Когато потребителите я видят, трябва да бъдат в състояние да разберат какъв продукт, услуга или друго съдържание ще намерят на сайта, към който ги пренасочвате.
* Не се разрешава употребата на символи в текста на връзките, чиято единствена цел е да привлекат вниманието към рекламните връзки към сайта.
* Не можете да използвате функцията за вмъкване на ключова дума в текста на връзките си.
* Целевият URL адрес трябва да спазва съществуващите указания на AdWords за сайтовете.
* Всяка връзка трябва да води до различна целева страница
* Разширенията за рекламни връзки към сайта и свързаното с тях съдържание на сайта трябва да бъдат подходящи за всички възрасти.

За подробна информация как да създадете разширения с връзки към сайта си, вижте статиите в нашия Помощен Център.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords