Използването на мобилни устройства поставя нови и нови предизвикателства пред специалистите по маркетинг – потребителите все по-често се обръщат към смартфоните си, за да изпълняват задачите си, и очакват бързо и безпроблемно съдействие. За да им помагате в тези моменти с по-полезни и персонализирани реклами, са Ви необходими приспособими и лесни за употреба инструменти, с които да управлявате маркетинга си по-интелигентно.

Тази седмица по време на Google Marketing Next споделихме информация за новото поколение инструменти на AdWords, DoubleClick и Google Анализ. Те са изградени въз основа на отзивите Ви и с цел да Ви помагат да работите възможно най-ефективно и производително.

Предлагаме Ви обобщение на представянето.

Новият интерфейс на AdWords ще бъде налице за всички рекламодатели до края на годината

Новият интерфейс на AdWords е най-сериозната промяна в начина, по който рекламодателите визуализират и управляват кампаниите си, която сме правили за над 15 години. Новият дизайн на AdWords значително улеснява работата с услугата, така че да Ви помага да постигате уникалните си маркетингови цели и да изпълнявате задачите си.

По-рано през тази година предоставихме предварителен преглед на някои от новите инструменти и функции в новия интерфейс на AdWords. Това включва новата страница „Общ преглед“, на която автоматично се извежда подходяща статистика за ефективността Ви, така че да можете да реагирате по-бързо.

Ето някои други новости, които да разгледате:

Създаване на кампании
Създавайте кампании въз основа на маркетинговите си цели

Прогнози за ефективността
Преглеждайте прогнози за ефективността, които да Ви помогнат да планирате кампаниите си в дисплейната мрежа

Отчет за целевата страница
Вижте ефекта на целевите Ви страници върху ефективността на кампанията

Откакто въведохме новия интерфейс на AdWords, получихме вдъхновяващи резултати. Наблюдаваме значително ускорение на зареждането на страниците – средно с 20% по-бързо. Клиенти, като например iProspect UK, също така съобщават, че новият дизайн и оформление им спестяват 30% от времето при изпълнение на ежедневни задачи. От днес започваме да внедряваме новия интерфейс в милиони допълнителни профили в AdWords, като той ще бъде налице за всички рекламодатели до края на годината. Започнете работа, като прегледате ръководството ни за най-добри практики.

По-добри заедно: Google Оптимизиране и Google Проучвания 360 се интегрират с AdWords

Маркетинговите Ви работни потоци следва да бъдат интегрирани и да нямат прекъсвания – от управлението на съдържанието до оптимизирането на сайта Ви и събирането на статистика за ефективността. Това Ви дава възможност лесно да прилагате наученото в една стъпка към друга и да реагирате по-бързо. С новите интеграции на Google Оптимизиране и Google Проучвания 360 с AdWords ще можете по-ефективно да тествате целеви страници и да получавате статистика за рекламите си.

Оптимизиране е налице безплатно за всички рекламодатели по целия свят и помага на специалистите по маркетинг да тестват и предоставят персонализирана практическа работа със сайта, за да подобрят ефективността. Посредством интеграцията между Оптимизиране и AdWords можете бързо и лесно да създавате нови варианти на целевите си страници и след това да ги прилагате към произволна комбинация от кампании, рекламни групи и ключови думи в AdWords – без да е необходимо програмиране или помощ от уеб администратор. Например при кампания за бански костюми бихте могли да тествате дали целева страница с изображение на хора на плажа е по-ефективна от такава с бански от най-новата Ви колекция. Оптимизиране ще установи кой вариант дава най-добри резултати за бизнеса Ви и ще помага на кампаниите Ви в AdWords да Ви носят по-големи ползи.

С Проучвания 360 всеки може лесно да създаде анкета, да намери извадка от конкретна аудитория в мрежата и да генерира резултати само за няколко дни. Чрез интеграцията между Проучвания 360 и AdWords можете лесно да насочвате анкети към хора от аудиториите си за ремаркетинг, за да получите представа защо потребителите реагират на маркетинга Ви по съответния начин. Например бихте могли да попитате клиентите коя според тях е била най-привлекателната част от рекламата Ви. Или, ако искате да знаете мнението на клиентите за целевите страници, които сте тествали за кампанията си за бански костюми, бързо пуснете анкета с въпрос към посетителите на сайта кое ги е впечатлило на страницата.

По-интелигентно планиране в DoubleClick Bid Manager

Революцията в програмирането се съсредоточи върху комбинирането на данни, машинно обучение и автоматизация с цел постигане на по-висока ефективност. Малко от тези предимства обаче стигнаха до света на медийното планиране. За да Ви помогнем да пестите време и да повишите ефективността си, с нов работен процес в DoubleClick Bid Manager добавяме мощта на машинното обучение към планирането на кампании.

Bid Manager използва машинно обучение, за да анализира миналите Ви кампании и да установява какво е давало добри резултати за Вас по-рано. С тези данни ще препоръчва подходящите рекламни места и насочване, за да достигате до аудиторията си въз основа на уникалните си маркетингови цели. Резултатът е оптимизиран, специално пригоден за бизнеса Ви медиен план, който можете да коригирате, одобрите и активирате само с едно кликване.

Нов работен процес в DoubleClick Bid Manager

„Планирането в DoubleClick Bid Manager ни помага да намираме правилните рекламни места и стратегии само за няколко секунди. Вече можем да отделяме повече време на това, да проучваме аудиторията си, вместо да търсим начини да стигнем до нея.“

Луис Левеск (Louise Lévesque), вицепрезидент „Маркетинг и спонсорство“, National Bank of CanadaUnique Reach вече е налице за кампании в дисплейната мрежа в AdWords и за DoubleClick

След като рекламите Ви се показват, искате да знаете колко хора ги виждат. В днешно време обхватът и честотата са основните показатели за измерване на въздействието на кампаниите в дисплейната мрежа и видеокампаниите. Същевременно трябва да внимавате колко често установявате връзка с даден потребител, за да не го претоварите. 30% от хората днес използват 5 или повече устройства[1] – това значи, че ако стигнете до човек по 3 пъти на всяко устройство, ще му покажете 15 реклами!

По-рано тази година в AdWords стартирахме Unique Reach за YouTube. Скоро ще започнем да предлагаме тази функция и за кампании в дисплейната мрежа в AdWords. Също така въвеждаме Unique Reach в DoubleClick за всичките Ви дисплейни и видеореклами, независимо къде се показват. Unique Reach Ви помага да измервате броя отделни потребители и средния брой импресии на потребител, които получавате от дисплейни и видеореклами. Премахва се дублирането на показателите за различните устройства, кампании, рекламни места и формати, за да можете да виждате до колко хора сте достигнали и колко често става това.

Нямаме търпение да Ви предоставим тези нови инструменти, за да Ви помогнем да работите по-бързо и по-интелигентно, а и да научим какво мислите. За да получите пълна информация за нововъведенията от Google Marketing Next, гледайте основния доклад тук.

До следващата година!

Публикувано от Пол Муре (Paul Muret), вицепрезидент „Дисплейно и видеорекламиране и Анализ“
[1] Google / TNS Connected Consumer Survey, жители на САЩ, навършили 18 години, n = 1000, първо тримесечие на 2016 г.