Списъците за ремаркетинг за реклами в мрежата за търсене (RLSA) Ви помагат да се свързвате повторно с хората, които са посещавали уебсайта Ви. Също толкова важно за бизнеса Ви обаче е да ангажирате и новите, и лоялните клиенти. От днес въвеждаме подобни аудитории за мрежата за търсене и за Пазаруване, както и Списъци с клиенти за Пазаруване, за да Ви помогнем да използвате собствените си данни за достигане до точните клиенти чрез подходящо послание.


Откриване на подобни клиенти

С помощта на подобните аудитории можете да намирате хора, споделящи сходни интереси с най-добрите Ви клиенти, именно когато търсят продукти и услуги като Вашите. Това ще Ви улесни при разширяването на обхвата, като Ви свързва с повече хора, които желаят предлаганото от Вас.Представете си, че рекламирате хотел на Хавайските острови чрез RLSA и искате да достигнете до летните туристи. Възможно е хората от списъка Ви „Осъществили скорошна реализация“ да търсят неща като „полети до Мауи“, „курсове по гмуркане“ и „джапанки“. Основаващо се на машинното обучение на Google, решението за подобни аудитории използва тези тенденции в търсенето, за да Ви помогне да намирате хора, които търсят същите неща като настоящите Ви клиенти, дори да не фигурират в списъците Ви за ремаркетинг.


Свързвайки Ви с повече подходящи клиенти, подобните аудитории могат да Ви помогнат да отключите нови възможности за разширяване на бизнеса си. Възможно е например да установите, че общите термини работят по-добре, когато към тях се приложи подобна аудитория. Можете да ги използвате и като модификатор на офертите, за да бъдете по-конкурентни в търговете с много участници, като прецизирате офертите си, за да достигнете до хората, за които има по-голяма вероятност да извършат покупка.

Водещата световна автомобилна компания „Фиат Крайслер Аутомобайлс“ използва подобни аудитории за мрежата за търсене и увеличи реализациите с 22%.

„Решението подобни аудитории за мрежата за търсене ни помогна да достигнем по по-ефективен начин до хората, които купуват автомобили, като същевременно подобри способността ни да се свързваме с тях в значими моменти от пътя им към извършването на покупка. За под два месеца подобните аудитории за мрежата за търсене донесоха 11% увеличение на честотата на кликване и 22% повече реализации във всички тестови кампании.“
– Ейми МакНийл (Amy McNeil), директор „Дигитален маркетинг“, „Фиат Крайслер Аутомобайлс“, САЩ
„Останахме изключително доволни от резултатите от подобните аудитории за мрежата за търсене, след като постигнахме 300% увеличение на честотата на кликване и 31% увеличение на обема реализации. Това решение бе от огромна помощ при достигането до напълно нови потребители на всички етапи от процеса на проучване и пазаруване.“
– Дженифър Кокс (Jennifer Cox), мениджър „Сегмент селско стопанство и поддържане на тревни площи, „Поддръжка на имоти“ в John Deere

„Подобни аудитории ни помогна да намерим нови клиенти, които са също толкова страстни геймъри, колкото и редовните посетители на сайта ни. Откакто използваме подобни аудитории с рекламите си в Пазаруване, наблюдаваме 30% увеличение на процента на реализация.“
Матю Гордън (Matthew Gordon), мениджър за многоканално придобиване в GameStop

„Ентусиазира ни възможността да ангажираме повторно членовете на нашата програма за лоялни клиенти в интернет, като откроим най-продаваните продукти от богатата гама марки, които предлагаме. Със Списъци с клиенти за Пазаруване успяхме да достигнем до най-ценните абонати по имейл, което доведе до по-високи честота на кликване и процент на реализация сред тези пазаруващи.“ – Доминик Манна (Dominic Manna), старши мениджър „Дигитален маркетинг“ в ULTA Beauty

От световния лидер в производството на селскостопанска техника John Deere („Джон Диър“) използваха подобни аудитории в мрежата за търсене и постигнаха 300% увеличение на честотата на кликване.

От търговеца на видеоигри GameStop използваха подобни аудитории за Пазаруване за намиране на клиенти, при които има 30% по-голяма вероятност да извършат покупка.

Вече ще виждате прогнози за мрежата за търсене на размерите на списъците за подобните си аудитории, които ще Ви дават информация за броя хора, до които могат да достигнат. Тези аудитории могат да се прилагат за кампании както в мрежата за търсене, така и в Пазаруване. Научете повече за подобните аудитории.

Списъци с клиенти вече е налице за кампании в Пазаруване

Започнете да се свързвате с най-ценните си клиенти, докато пазаруват в Google.com чрез Списъци с клиенти за кампании в Пазаруване, които вече са налице в цял свят. Тъй като са базирани на списъците Ви с имейл адреси, с помощта на Списъци с клиенти можете по-лесно да съсредоточите кампаниите си в Пазаруване върху клиентите с висока стойност, каквито са извършилите покупка потребители, абонатите на бюлетина, членовете на програмата Ви за поощрения и пазаруващите в магазина Ви.

Да речем, че ръководите маркетинга на онлайн търговец на облекла и целта Ви е да се свържете с членовете на програмата Ви за поощрения. За да достигнете по-лесно до тези клиенти, докато пазаруват, вече можете да използвате списъка си с имейлите им, за да им показвате уместни реклами в Пазаруване с най-актуалните си пролетни модели.

От водещия търговец на козметика ULTA Beauty използваха Списъци с клиенти за Пазаруване, за да подобрят ангажираността сред пазаруващите онлайн.

Публикувано от Седрик Дюпонт (Cedric Dupont), групов продуктов мениджър, AdWords