На разположение днес: Три рекламни нововъведения за доминирания от мобилни устройства свят
Преминаването към мобилни устройства не е нещо, което се случва или предстои – то вече е факт. На срещата Google Performance Summit през май обявихме напълно нова рекламна платформа, създадена специално, за да осигури успех на потребителите и специалистите по маркетинг в нашия доминиран от мобилни устройства свят: разширените текстови и адаптивните реклами оживяват платформата, която използвате, за да се свързвате с потребителите. Корекциите на офертите на ниво устройство същевременно осигуряват по-голям контрол и гъвкавост, за да можете да оптимизирате с по-голяма точност.
От днес започваме да въвеждаме тези нововъведения за всички рекламодатели в AdWords по целия свят.
Първи стъпки с разширените текстови реклами
По-рано през тази година премахнахме рекламите в дясната страна, за да подобрим практическата работа при търсене и да я направим последователна на мобилни устройства, настолни компютри и таблети. Това помогна да проправим пътя за най-голямата актуализация на рекламните ни послания от въвеждането на AdWords преди повече от 15 години.
Разширените текстови реклами са оптимизирани за екранните размери на най-популярните смартфони и разполагат с две заглавия, всяко от които с по 30 знака, и един дълъг описателен ред от 80 знака. Това е почти 50% повече рекламен текст, с чиято помощ да откроявате продуктите и услугите си.
1.jpg

          Стандартна текстова реклама                    Разширена текстова реклама
Проучванията ни сочат, че по-дългите заглавия на рекламите са по-полезни за потребителите на мобилни устройства, защото осигуряват допълнителна информация за бизнеса Ви, преди да кликнат върху рекламата Ви. Всъщност по-долу можете да видите някои ранни примери за успешна работа от рекламодатели, които са започнали да използват разширените текстови реклами:

2.jpg
„От Guitar Center бяхме измежду първите, които възприеха разширените текстови реклами, работейки в тясно сътрудничество с агенцията ни Adlucent. С допълнителното рекламно пространство вече сме в състояние да открояваме промоциите и разпродажбите си, като запазваме основното послание на марката си – както направихме за 4 юли. Немарковите ни кампании сами по себе си отчетоха двукратно увеличение на CTR.“

– Робърт Спиърс (Robert Spears), Директор за дигитален маркетинг в Guitar Center

„Разширените текстови реклами представляват изключителна възможност за L'Oréal и агенцията ни iCrossing. Вече сме в състояние да представяме ширината и дълбочината на козметичните си продукти, както и да изграждаме обич за марката – всичко това от едно и също рекламно послание. Досега разширените текстови реклами ни помогнаха да постигнем увеличение на честотата на кликване за една от марките ни с 92% в сравнение със старите ни текстови реклами.“ – Кърсти Уули (Kirsty Woolley), Мениджър за многоканално придобиване в L'Oréal Luxe


„В конкурентен бранш, като телекомуникациите, за ЕЕ и агенцията ни MEC бе от решаващо значение да внедрим разширените текстови реклами възможно най-бързо. От самото начало използвахме допълнителен рекламен текст, за да представим по-добре посланието на марката и да предоставим повече информация на потребителите. Като комбинирахме уникалното конкурентно предимство на „по-бързата ни с 50% мрежа“ с подробности около конкурентните ценови и пакетни предложения на EE, успяхме да увеличим честотата на кликване с до 79%.“ – Сам Ричардсън (Sam Richardson), Изпълнителен директор за дигитални медии, EE„Kueski веднага се възползва от възможността да използва разширени текстови реклами и внедри стратегия в най-ефективните ни кампании. С открояването на скоростта на предлаганата от нас услуга, както и на безопасността и сигурността на платформата ни, успяхме да се възползваме от допълнителното рекламно пространство и да постигнем невероятни резултати, включително увеличение на процента на реализация с 18% за кампаниите с общи ключови думи.“ – Родолфо Ороско (Rodolfo Orozco), Мениджър за придобиване на потребители в Kueski
Важно е рекламодателите да се възползват от разширените текстови реклами възможно най-скоро, особено с наближаването на празничния сезон. За да Ви помогнем да започнете, публикувахме ръководство за най-добри практики, което представя съвети и похвати за създаване и оптимизиране на разширени текстови реклами. Например:


- Създайте и тествайте множество разширени текстови реклами във всяка рекламна група. В последствие оценете ефективността им преди да паузирате или премахнете своите стандартни текстови реклами.
- Създайте и тествайте няколко разширени текстови реклами за всяка рекламна група, за да можете да определите кое рекламно послание осигурява най-висока ефективност за бизнеса Ви.

- Фокусирайте се върху заглавията - те са най-важната част от рекламата Ви.
AdWords Редактор и API на AdWords също поддържат разширените текстови реклами, което означава, че можете да създавате и редактирате групово рекламите си, за да спестите време. Ако използвате инструменти на трети страни, за да управлявате рекламите си, DoubleClick Search, Kenshoo и Marin Software също поддържат разширените текстови реклами.
От 26 октомври 2016 г. вече няма да можете да създавате или редактирате стандартни текстови реклами – което означава, че след тази дата ще можете да създавате и редактирате само текстови реклами, използващи формата на разширени текстови реклами. Съществуващите стандартни текстови реклами ще продължат да се показват наравно с разширените.
Създайте адаптивни реклами за дисплейната мрежа
В доминирания от мобилни устройства свят дисплейните реклами трябва да се вписват безпроблемно в рамките на уебсайтовете и приложенията, които хората посещават, като същевременно осигуряват еднородна практическа работа на различни устройства. Създадохме адаптивните реклами за дисплейната мрежа, за да спомогнем за приспособяването на рекламите към все по-разнообразната комбинация от типове съдържание и размери на екрана. Въведете заглавия от съответно 25 и 90 знака, описание от 90 знака, изображение и URL адрес и Google ще създаде реклами, които се вписват прекрасно в над двата милиона сайта на издатели в дисплейната мрежа на Google. Освен това тези реклами отключват нови места за естествени реклами, за да можете да ангажирате потребителите с реклами, които съответстват на цялостното оформление на уебсайта или приложението, което използват.


Целта на модната фирма за търговия на дребно JustFab.de бе да достига до повече купувачи, докато разглеждат съдържание онлайн. JustFab предоставиха заглавия, представящи най-новите им промоции, описания, открояващи популярни продукти, като бермуди и сандали с каишки, както и снимки на най-продаваните си артикули – и Google създаде реклами, които се вписват навсякъде в дисплейната мрежа. В резултат на това JustFab постигнаха увеличение на процента на реализация с 56% и намаление на CPA с 55%.
Задайте корекции на офертите на ниво устройство
Докато преосмисляме как изглеждат рекламите в доминирания от мобилни устройства свят, важно е и да разполагате с по-гъвкави инструменти, с чиято помощ да оптимизирате работата на ниво устройство. Новите корекции на офертите на ниво устройство позволяват да поддържате ефективността на управлението на консолидирана кампания, която достига до потребителите на различни устройства, като същевременно Ви дава по-голям контрол, за да задавате индивидуални корекции на офертите за всеки тип устройство – мобилни устройства, компютри и таблети. Актуализираното ни ръководство за най-добри практики може да Ви помогне да оценявате стратегията си за офериране и да задавате точни цели за ефективност, отразяващи пълната стойност на мобилните устройства. Можете да се регистрирате за Hangout на 9-ти Август от тук.
Макар корекциите на офертите на ниво устройство да позволяват да оптимизирате с по-голяма точност, пак трябва да отчитате други сигнали, които влияят на ефективността, като местоположение, част от деня и аудитория. За да оптимизирате мащабно за този широк набор от контекстни сигнали, трябва да се възползвате от автоматичното офериране. Интелигентното офериране използва силата на машинното обучение на Google, за да прави по-обосновани оферти и да Ви помогне да получите максимални резултати от маркетинговия си бюджет. Последните нововъведения в интелигентното офериране са налични както в AdWords, така и в DoubleClick Search. През следващите седмици щеможете и да задавате цели за CPA за конкретни устройства с помощта наинтелигентното офериране за целева CPA вAdWords.
Начинът, по който потребителите използват технологиите, за да се свързват със заобикалящия ги свят, се е променил. В резултат на това обновихме напълно AdWords, от рекламните формати до оферирането, за да Ви помогнем да достигате до потенциалните клиенти по по-смислен и уместен начин. Ще се радваме да поемем на това пътешествие заедно и очакваме да получим отзивите и предложенията Ви.
Публикувано от Сридхар Рамасуами (Sridhar Ramaswamy), Старши вицепрезидент „Реклами и търговия“