Преди няколко седмици обявихме инструментите за персонализиране на реклами, предназначени за оптимизиране на рекламния Ви текст и свързване с клиентите Ви в реално време. Това даде началото на поредица от инструменти за опитните потребители, разработени така, че да Ви помагат при опростяване на управлението на кампаниите и предприемане на мащабни действия върху ключовата бизнес информация.
С наближаването на празничния сезон рекламодателите усилено настройват кампаниите си за успех, което прави по-важно от всякога управлението на актуализациите със срочен характер и внасянето на бързи и ефективни промени в кампаниите.
Този месец обръщаме вниманието си към приспособимо и ефективно управление на работния процес в AdWords. Целта ни е да Ви помогнем да намерите спестяващи време начини за мащабно управление на тези задачи с помощта на опростени интегрирани работни процеси в AdWords, така че да успеете да се съсредоточите върху основния си бизнес.
Инструментите ни за работния процес обхващат три основни области:
1. Групово редактиране директно в AdWords
Рекламодателите имат нужда от по-ефективно управление едновременно на няколко свързани с кампаниите задачи в интерфейса на AdWords. Добавихме нови инструменти за групово редактиране на настройките и разширенията в кампаниите и рекламните Ви групи. Можете например да редактирате настройките за насочване по местоположение или редуване на рекламите в няколко кампании или да актуализирате разширенията на рекламите си – като връзки към сайта, допълнителни описания и приложения – за да популяризирате най-новите си празнични оферти в стотици свои рекламни групи само с няколко кликвания.
Screen Shot 2014-11-13 at 9.52.07 AM.png
Промяна на няколко връзки към сайта с помощта на менюто „Редактиране“ в раздела „+ Разширения“
CarsDirect.com успя да добави връзки към сайта в профилите си с помощта на новите функции за групово редактиране и постигна увеличаване на CTR с 13% и намаляване на CPC с 6%. Алисън Куери (Allison Query) от CarsDirect споделя: „Груповата функция за разширения на рекламите имаше решаващо значение за това, да останем конкурентоспособни в резултатите от търсенето! Работата, за която отделяхме часове, вече отнема минути.“
Можете да се възползвате и от други, вече съществуващи групови процеси, поддържани от AdWords, за да придадете мащабност на работата си. Спестете време с помощта на функцията за копиране и поставяне, за да копирате бързо съществуващите си списъци с ключови думи, реклами и рекламни групи в новите си кампании.  
2. Подобрени инструменти за групово качване на промени
Рекламодателите се нуждаят от по-лесни начини за извършване на бързи промени в електронни таблици офлайн и прилагането им директно в AdWords, където и когато са им необходими. Подобренията в груповите качвания включват по-интуитивни формати на електронните таблици, съобразени с контекста опции за качване на промени директно в подходящите кампании и рекламни групи, както и възможност за визуализиране на актуализациите и проверка за грешки преди публикуването им. Вече можете бързо да качвате нови ключови думи със сезонен характер в рекламните си групи, да актуализирате бюджетите си в няколко кампании и да публикувате уверено промените си, защото имате възможност преди това да ги прегледате.  
Screen Shot 2014-11-13 at 9.52.20 AM.png
Преглеждане на редакциите в електронните Ви таблици чрез инструмента за предварителен преглед преди прилагането им в кампаниите Ви
3. Разширени инструменти за по-персонализирани промени в профилите Ви
По-рано през тази година стартирахме скриптовете в AdWords за МКЦ, за да помогнем на рекламодателите с по-комплексни потребности за редактиране да извършват бързо персонализирани промени в няколко профила. Можете да използвате лесен код на JavaScript, за да внасяте промени между отделните профили, да създавате персонализирани отчети, да изпращате автоматични имейли и дори да вмъквате или извличате данни във или от Google Таблици. Научете повече.
Много агенции използват скриптове в AdWords за МКЦ, за да прилагат персонализирани промени на рекламния текст към профилите на клиентите си, да спестят време, да увеличат уместността и да подобрят ефективността на рекламите им. iProspect използва скриптове в AdWords за динамично вмъкване на връзки към сайта в рекламните елементи на Cleartrip и за променяне на целевата им страница в движение, в резултат на което CTR се увеличава с 34%, а цената на придобиване намалява с 24%. Performics използва скриптове в AdWords за МКЦ, за да актуализира рекламните параметри с отстъпки в реално време в профилите на клиентите си. С помощта на тези скриптове Performics съкрати с 60% времето за извършване на работния процес при MonShowroom.
Това са само някои от инструментите, които създадохме, за да Ви помогнем да ускорите работата си и да извършвате мащабни промени в AdWords. Проверявайте за новости, защото непрекъснато подобряваме AdWords Редактор – друг важен инструмент, улесняващ комплексните мащабни промени. Очаквайте скоро нови актуализации!
Допълнително, можете да гледате записа на Hangout on Аir (на английски), за да научите как можете да приложите на практика тези инструменти в кампаниите си.
Публикувано от Али Милър (Ali Miller), продуктов мениджър, AdWords