Преди няколко години въведохме рекламирането въз основа на интереси, включително ремаркетинга, като начин да достигате до правилната аудитория с посланието си и повторно да ангажирате клиентите, посетили сайта Ви.

Оттогава клиентите станаха свидетели на отлични резултати – по-голяма ангажираност, по-добра възвръщаемост на инвестициите и по-високи продажби.  Същевременно ремаркетингът помага на издателите ни и осигурява средства за съдържанието, което публикуват онлайн.  А с прости инструменти, като Защо тази реклама?, Мениджър на предпочитанията за реклами и Спри тази реклама, предоставяме на потребителите по-голям контрол над рекламите, които виждат в Google и в мрежата.

В отговор на отзивите от клиентите си работим усилено, за да подобряваме тези решения постоянно: опростяваме първоначалните настройки за ремаркетинг, предоставяме Ви по-голяма гъвкавост при управлението на списъците Ви за ремаркетинг и добавяме нови начини за свързване с целевата Ви аудитория. Ето някои конкретни подобрения, които започваме да въвеждаме:
 

По-интелигентни, по-гъвкави начини за управление на ремаркетинга

Управлението на списъците Ви за ремаркетинг (или първите стъпки в ремаркетинга) е по-лесно и по-гъвкаво от всякога. Надстроихме маркера s за ремаркетинг в AdWords, така че трябва само да го поставите веднъж в целия си сайт. След това можете да дефинирате толкова списъци в програмата, колкото искате – например за страници с URL адрес, който съдържа думата „електроника“. В момента за клиентите на Google Анализ ремаркетингът е свързан с няколко маркера. Опростяваме това, така че скоро малка редакция на маркера Ви за Google Анализ ще Ви дава възможност да създавате списъци за ремаркетинг направо от интерфейса на програмата. Подобно на списъците, създадени с маркера на AdWords за ремаркетинг, те могат да се използват за кампании в дисплейната мрежа на Google. За повече подробности за нововъведенията през идните седмици, проверете тук за новия маркер на AdWords за ремаркетинг и тук за Google Анализ.

Достигане до правилната аудитория

Ремаркетингът дава отлични резултати, но според нас можем да направим още повече, за да Ви помогнем да достигате до потенциални клиенти и да се свързвате с широка аудитория. През следващите седмици например постепенно ще добавим нова опция, която да Ви дава възможност да показвате реклами на аудитории, подобни на тези в списъците Ви за ремаркетинг, но които може все още да не са посетили сайта Ви. Освен това продължаваме да въвеждаме тестова функция, която Ви позволява да персонализирате кампаниите си в мрежата за търсене въз основа на това, дали потребителите са посещавали уебсайта Ви (чрез списъците Ви за ремаркетинг).

Когато онлайн рекламирането работи по най-добрия начин, фирмите могат да се свързват бързо и ефективно с клиентите си, издателите – да финансират отличното си съдържание, а потребителите виждат реклами, които са полезни и интригуващи. Решени сме да инвестираме в инструментите – като обсъдените днес – които могат да направят това възможно.

Публикувано от Брад Бендър (Brad Bender), директор на продуктовия мениджър