През последните няколко години дисплейното рекламиране премина през забележима метаморфоза – от средата на банерните реклами „Кликнете тук!“ до такива, които могат да са интелигентни и сексапилни и помагат за реализирането на велики идеи (дори такива от някогашното рекламиране). Затова днес представяме някои промени, целящи да опростят начина, по който купувате дисплейно пространство и показвате реклами в него чрез AdWords.

Новият дом на дисплейното рекламиране в AdWords
През последните девет години клиентите на AdWords купуваха дисплейни кампании чрез интерфейс, разработен за търсене. Затова сега предоставяме на дисплейното рекламиране собствен раздел в AdWords. Предвиден за поетапно въвеждане през следващите няколко седмици, новият раздел „Дисплейна мрежа“ представлява цялостен интерфейс, изцяло разработен за провеждане на дисплейни кампании, който ще Ви позволи да оферирате, насочвате и оптимизирате всички тях от едно място. Кликнете върху изображението по-долу, за да видите различните опции за насочване в
раздела „Дисплейна мрежа“.

Подобрена контекстна платформа
Контекстната платформа, която съчетава рекламите със страниците въз основа на ключови думи, стои в сърцевината на купуването на дисплейно пространство чрез AdWords. Положихме много усилия зад кулисите, за да постигнем най-голямото подобрение на тази платформа досега – възможността да комбинира обхвата на показването с точността на търсенето чрез контекстно насочване по ключови думи от ново поколение. Това означава, че можете да прецизирате ефективността на контекстните си кампании до нивото на отделните ключови думи, което Ви помага да изведете ефективността на маркетинговата си кампания до напълно нов стадий. Вече можете по-лесно да разширявате кампаниите в мрежата за търсене към дисплейната мрежа и по-ефективно да провеждате съвместно двата типа кампании.

Да приемем например, че провеждате кампании в дисплейната мрежа за туристическа агенция, предлагаща ваканционни пакети на няколко гръцки острова. В миналото щяхте да създадете тематични рекламни групи с насочване за почивки на Санторини, Парос и в Гърция. С новата прозрачност на ниво ключова дума вече можете да разберете, че фразата „Почивки на Санторини и Парос“ е четири пъти по-печеливша от „Почивки в Гърция“. Можете да оптимизирате кампаниите си така, че да са с по-агресивно насочване по тези високоефективни ключови думи и с по-консервативно по „Почивки в Гърция“.

Придаване на визуален ефект
Успоредно с новия раздел „Дисплейна мрежа“ и контекстната платформа представяме и начин да визуализирате обхвата на кампаниите си и да видите какво е въздействието върху него при комбинирането на няколко типа насочване, като това по ключови думи, разположения, теми, интереси или ремаркетинг.

Тези промени са някои от най-значимите крачки, които сме правили досега за съчетаване на науката за рекламирането при търсене с изкуството на показването. Надяваме се, че с тях получавате забележителни мощни нови инструменти за връзка с клиентите Ви и за показване на привлекателни и уместни дисплейни реклами.

Научете повече
Въвеждаме новия раздел „Дисплейна мрежа“ поетапно за всички рекламодатели през следващите седмици.
Моля, присъединете се към Google за предстоящия ни уеб семинар на 15 май, за да научите повече относно оптимизирането на стратегиите си за насочване за кампании с помощта на контекстното насочване по ключови думи от ново поколение. Запознайте се с новата ни страница за уеб семинари, за да се регистрирате.

Гледайте Брад Бендър (Brad Bender), директор на продуктовия мениджмънт за дисплейната мрежа, който ще говори за новия раздел „Дисплейна мрежа“ и контекстното насочване по ключови думи от ново поколение.

Автор Алок Гоел (Alok Goel), продуктов мениджър за контекстното насочване по ключови думи от ново поколение, Ребека Иловски (Rebecca Illowsky), продуктов мениджър за раздела „Дисплейна мрежа“, и Клеър Цуей (Claire Cui), главен инженер.