Ръстът в използването на таблети, на който станахме свидетели през последната година, ни изпълва с ентусиазъм и продължаваме да подобряваме практическата работа на потребители и рекламодатели на таблетите с пълнофункционални интернет браузъри. Преди няколко дни оповестихме стартирането на освежено търсене с Google за потребители на таблети. Те вече могат да работят с оптимизирана версия на Google Търсене, проектирана да се възползва максимално от екранната площ на таблетите и да позволява лесна навигация с докосване.
Съответно актуализирахме оформлението на рекламите в мрежата за търсене на таблетите, за да персонализираме практическата работа за потребителите им. В допълнение към визуалните промени броят реклами, които се показват в Google Търсене, вече ще зависи от ориентацията на таблета:
  • Ако въведете заявка за търсене, докато таблетът е в хоризонтален режим, ще има най-много две реклами на челни позиции над резултатите от търсенето.
  • Ако подадете заявка, докато таблетът е във вертикален режим, ще има най-много три такива реклами над резултатите от търсенето.
  • Подобно на мобилните устройства от висок клас, също така ще има най-много три реклами в долната част на резултатите от търсенето, без значение от ориентацията на таблета.

Всички кампании с насочване към таблетни устройства ще се показват при това ново търсене, оптимизирано за таблети. Все пак ето някои начини да използвате функциите на профила в AdWords, за да преглеждате и управлявате ефективността на рекламите на таблети:
  • По-рано тази седмица представихме възможността за насочване към таблетни устройства в настройките на кампаниите, която предлага повече контрол над конкретните типове таблети и позволява да се насочва към конкретни типове потребители на таблети.
  • Както можете да сегментирате по трафик от мрежата за търсене или дисплейната мрежа, така в отчетите за кампаниите си вече можете да сегментирате по типа устройство, за да видите трафика и реализациите от „Таблети с пълнофункционални браузъри“.
Надяваме се, че актуализираната практическа работа при търсенето от таблети ще помогне на потребителите все така да намират най-подходящата информация, а на рекламодателите – да получат още по-добра ефективност в кампаниите си за таблети. Интересни са начините, по които таблетните устройства ще помогнат на фирмите и потребителите да изградят връзки помежду си. Научете повече за насочването към таблетни устройства тук.

Автор Суроджит Чатърджи (Surojit Chatterjee), продуктов мениджър, мобилни реклами