Днес с радост представяме Adwords Редактор 9.5! Тази версия поддържа експерименти с кампании, разширения за местоположение и много други функции с цел повишаване на производителността при управлението на кампаниите Ви в AdWords. По-долу сме откроили ключовите промени. Пълен списък с актуализациите на функциите можете да намерите в бележките към версия 9.5 на AdWords Редактор.

Основни нововъведения във версия 9.5 на AdWords Редактор:

Експерименти с кампании
Вече можете да извършвате следното, за да поддържате експериментите си с кампании:
  • прилагане и редактиране на състоянието на експеримент (напр. „само за контролата“, „само за експеримента“, „контрола и експеримент“) на ниво рекламна група, реклама или ключова дума;
  • прилагане и редактиране на ниво рекламна група на офертен множител за стандартна максимална CPC, за максимална CPC в дисплейната мрежа или за максимална CPM;
  • прилагане и редактиране на ниво ключова дума на офертен множител за максимална CPC;
  • импортиране и експортиране на състоянието на експериментите и на офертните множители във формати CSV и XML.

Разширения за местоположение

Версия 9.5 поддържа нови и съществуващи разширения за местоположение. Можете да създавате нови ръчни разширения за местоположение за който и да е адрес, да променяте съществуващи местоположения и да изтегляте/качвате разширения за местоположение във формати CSV и XML.

Изтегляне на заден план

Ако работите по няколко големи профила, вече можете да ги изтегляте на заден план, докато сте заети с друг отворен профил. Това може да Ви спести много време, тъй като Ви позволява да продължите работата си, вместо да чакате да приключи изтеглянето.

Освен това направихме няколко подобрения в използваемостта: усъвършенствахме например функционалността за отмяна и рационализирахме работния поток за добавяне на няколко елемента.

При следващото влизане в профила си в AdWords Редактор ще бъдете подканени да надстроите до новата версия. Можете да изтеглите версия 9.5 и от уебсайта на AdWords Редактор. След като инсталирате новата версия на AdWords Редактор, ще се наложи да изтеглите профилите си отново. За да запазите коментарите и непубликуваните си промени, изберете опцията Създаване на резервно копие и след това надстройване при подканата за автоматично надстройване и запазете файла с резервното копие на компютъра си. След това изтеглете отново профила си и импортирайте файла с резервното копие в AdWords Редактор. На малка част от потребителите може да се наложи да деинсталират ръчно предишната версия на AdWords Редактор.

За повече информация прегледайте бележките по версията и посетете Помощния център на AdWords Редактор.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords