Във втора част на нашата поредица за начинаещи ще обсъдим какво е важно да обмислите, когато става дума за рекламния текст.

Рекламният текст е онова, което клиентите виждат сред спонсорираните връзки, когато извършват търсене за вашия продукт или услуга. Можете да разглеждате рекламата като връзка между нуждите на потребителите и продукта/услугата ви. За да направите тази връзка възможно най-подходяща, можете да следвате изложените по-долу практически правила.

· Важно е да има ясна връзка между рекламния текст, ключовите думи и целевата страница.
· Започвайте всяка дума с главна буква, за да подобрите видимостта.
· Използването на подходящи ключови думи и показван URL адрес увеличава уместността и улеснява потребителите да разберат къде ги отвежда рекламата.
· Използвайте директна връзка в целевия URL адрес на рекламата към страницата на конкретния продукт, популяризиран от нея.
· Използвайте въздействаща подканваща фраза („Купете сега“) в рекламния текст и включвайте специални оферти и информация за цените.

Ако следвате тези съвети, ще получите няколко предимства. Например рекламите ви ще може да се показват на точните хора, тъй като ще се вижда подходящият рекламен текст според заявките за търсене на клиентите. Също така чрез рекламния текст можете да подтикнете клиентите да предприемат действие, а чрез използването на директни връзки към подходящите продукти приближавате клиентите до решението за покупка. И така всички тези предложения би трябвало да доведат до повече реализации и продажби.

Надяваме се тези съвети да Ви бъдат полезни, когато рекламирате с AdWords. Можете да намерите повече информация относно оптимизирането на рекламния си текст тук и не забравяйте да посетите Ръководството на AdWords за начинаещи в Помощния център на програмата за допълнителна информация и насоки. Очаквайте следващата публикация от тази поредица за начинаещи в блога.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords