Инструментът за преглед на рекламите е удобен начин да видите как се показва рекламата ви, без да натрупвате допълнителни импресии или кликове. Особено полезен е и в случаите, когато таргетирате други държави освен тази, в която се намирате, за да видите как рекламата ви се показва за дадена държава и Google домейн. В предишен пост ви разказахме защо трябва да използвате инструмента за преглед на реклами, а днес ще ви разкажем за някои нови функции, които са добавени в него.

След като влезете в AdWords профила си, от раздела “Отчитане и инструменти” изберете “Инструмент за визуализация на рекламите”. Направете произволно търсене за някоя от думите в кампанията ви. Като допълнение към показването на рекламите за даденото търсене, инструментът вече отбелязва дали рекламата ви се показва и коя ключова дума от коя рекламна кампания я е задействала. Съответно, ако не се показва, ви дава съвет какво да направите, за да започне да се показва.Също така, тези от вас, които имат реклами, насочени към мобилни утройства, вече имат опция да изберат вида на устройството, за което да видят визуализацията на рекламите.
Можете да разгледате подобренията в инструмента за визуализация от вашия AdWords профил, раздел “Отчитане и инструменти” , “Инструмент за визуализация на рекламите” или като посетите този адрес www.google.com/adpreview.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords