Каква информация ви дава: Отчетът ви показва всички думи (заявки за търсене) въведени от потребителите, за които се е показала рекламата ви (независимо дали те са кликнали на нея или не).

За какво можете да го използвате:
1. Идеи за думи, които да включите във вашия списък. Например: имате думата “пицария” на широко съвпадение. От отчета виждате, че думата ви е показала рекламата няколко пъти на търсене “пицария в София”. Ако вашата пицария е в София, то това е дума, която точно отговаря на бизнеса ви и е добре да я включите в листа си с ключови думи. Какво ще спечелите? Ако имате точната дума във вашия списък, която потребителят е изписал, качественият й рейтинг ще бъде по-висок отколкото само на част от потребителското търсене (тъй като има 100% съвпадение). Това означава, че тя ще се покаже на по-добра позиция и на по-ниска цена, отколкото ако имате само част от търсената фраза (в случая “пицария”).
2. Идеи за негативни думи – По този начин, можете да откриете търсения (думи), които не отговарят точно на вашия бизнес и можете да си спестите нежелани импресии ако ги добвите като отрицателни. Например ако забележите, че “Пицария във Варна” е показала рекламата ви (тъй като имате думата “пицария”), но вашата пицария не е в този град, можете да сложите Варна като отрицателна ключова дума.

Как да видите заявките за търсене: Влезте в профила си и изберете желаната от вас кампания. Отидете в раздел ключови думи. Изберете достатъчно голям период от време.Сложете отметка на думите, за които искате да видите за какви заявки са показали рекламата ви (или селектирайте всичките си думи, за да видите всички заявки). От меню “Преглед на думите за търсене” изберете “Избрано”.Това ще покаже всички заявки, по които се е показала рекламата ви от селектираните от вас думи. До думите, които вече присъстват във вашия списък има надпис “Добавено”. Останалите можете да добавите, ако сложите отметка пред тях и изберете “Добавяне като ключова дума” в менюто над резултатите.Направеният отчет можете да свалите в ексел формат, ако искате подробно да го анализирате. Обърнете внимание и на броя импресии. Ако имате няколко стотин търсения, филтрирайте по брой импресии и се фокусирайте над думите, които най-много са показвали рекламата ви.

Ако сте решили да правите оптимизация на ключовите си думи, този отчет е добър източник на ценна информация.

Публикувано от Катя Гугалова, Екипът на Google AdWords